Unitas'30 JO19-1 sluit de 1e periode af met een 5-0 overwinning op FC Tilburg

FC Tilburg JO19-1
18-11-2017
5 - 0

Scheidsrechter:   X. van Domburg
Voorafgaand aan de wedstrijd konden 4 ploegen aanspraak maken op 1e periode. MZC'11 had de beste papieren maar zij verloren eerder op de middag verrassend van St. HHVC.

Met een voor velen verrassende aanvallend ingestelde basisopstelling begonnen we om 16:00u aan de wedstrijd.

Met Yurjen
Alisan, Stefan, Jan, Rifat
Jasper, Fabian, Riad
Ülkem, Rick en Yazid aan de aftrap, probeerden we de Tilburgers direct onder druk te zetten.

Dit lukte vrij aardig, alleen waren we niet scherp genoeg in de laatste pass. Hierdoor was er wel overwicht maar waren er geen grote kansen aan Unitas zijde.

Wel werden we gevaarlijk uit standaardsituaties. Alisan zag zijn vrije trap gekeerd door de keeper. En uit twee corners kwamen we net niet tot scoren.
De derde corner was wel raak. Yazid draaide de bal in, Ülkem werd vrijgelaten en hij nam de bal beheerst uit de lucht en bracht de score op 1-0!

Net voor de rust kregen we nog twee grote mogelijkheden. Rick en Yazid gleden een voorzet van Ülkem tegen de paal. Weer uit een corner kreeg Jan de bal voor z'n voeten, maar Berezutsky moet nog even bij Arshavin gaan trainen om z'n eerste treffer in geel-zwart tricot te kunnen aantekenen.

Na de rust kwam Anouar in de ploeg voor Stefan. Rifat ging terug naar zijn vertrouwde stekkie op het middenveld en Fabian kwam naast Jan centraal achterin te spelen.

In het begin van de tweede helft kwam Tilburg goed uit de startblokken. Yurjen kon twee keer redding brengen en hield zodoende zijn doel schoon.

Nadat de Tilburgse storm een klein beetje was gaan liggen was het wederom een standaardsituatie die de marge op twee bracht. Fabian sneed een vrije trap strak voor en wie anders dan Rick werkte de bal op een weergaloze manier achter de keeper, 2-0!

Niet veel later was het wederom Fabian die Ülkem de diepte instuurde. Hij ging er via de rechterkant vandoor, kwam naar binnen en schoot snoeihard richting de verre hoek. De keeper van de tegenstander had geen antwoord en hiermee tekende Ülkem met zijn 2e doelpunt van de middag de 3-0 aan.

Weer vijf minuten later was het Rick die Yazid in stelling kon brengen. Hij ging er ook via de rechterkant vandoor en gaf de bal voor over de grond. De meegesnelde Yazid kon de voorzet binnen tikken. Zo was het verzet van de tegenstander gebroken en kwam de 4-0 op het scorebord.

Duncan verving Yazid als linksbuiten.

Het slotakkoord qua doelpunten was aan Rick. Hij reageerde attent en kon ook zijn tweede van de middag maken.

Uit Oosterhout bereikte ons tevens het bericht dat TSC wederom met het minimale verschil de punten in eigen huis had gehouden. Wij feliciteren dan ook onze tegenstander met behalen van de 1e periode!

Volgende week reizen we voor het eerst dit seizoen af naar Zeeland voor de wedstrijd tegen St. HHVC!