Wedstrijdverslag Unitas JO19-2- Oosterhout JO19-1

Unitas'30 JO19-2
Oosterhout JO19-1
11-11-2017
5 - 2

Scheidsrechter:   Halters, Kees
Het is november dat betekent dat de bladeren van de bomen vallen en de schitterende zon plaatsmaakt voor een lugubere kou. Desalniettemin stond er een prachtig affiche op de planning tussen 2 ploegen die op jacht zijn naar punten. Het is JO19-2 tegen Oosterhout JO19-1 waar ik het over heb natuurlijk.
JO19-2 wordt de laatste weken getergd met een spelerstekort dit was jammer genoeg zaterdag weer het geval. Grootheden als Kelvin Mies en Jim Vermunt hebben door de moordende trainingen van Richard Dingenouts en Robinho Sprenkels hun hoofd niet boven water kunnen houden en een blessure opgelopen. Kelvin Mies normaliter toch een man van staal had last van een hevige groeipijn, zonde voor iemand die echt leeft voor zijn sport. Jim Vermunt de rust zichzelf, maar in het veld een verkapte versie van Joeri de Kamps, kon jammer genoeg ook niet deelnemen aan de wedstrijd. Het team kreeg gelukkig op de zaterdagochtend te horen dat er een kwaliteits boost aankwam met spelers van JO17-2. Richard had Lars Pauwels en Itse Voermans nog net op tijd kunnen contracteren.

Aanvangstijd die door leider Robin perfect was doorgegeven stond op 14;40. Het terrein liep vol met spelers van JO19-2, allemaal stuk voor stuk messcherp. De mannen verzamelden in de kleedkamer waarin ze ontvangen werden door muziek van Nick, deze muziek voelde voor mannen als Jim Yntema, Walid el Makkioui en niet te vergeten Aziz en Rachid als een warm bad. Tevens was dit weer de rentree wedstrijd van Walid die zijn schorsing had uitgezeten en de wedstrijd mocht starten vandaag. Door de speakers klonk Colinda als daar de buffel van de leur Richard Dingenouts binnenstormt. Normaal iemand die de lijntjes heel kort houdt maar aangezien Colinda het nummer is waarmee hij zijn vrouw, die vrij toepasselijk ook Colinda heet, mee versierd heeft. Kon hij het niet over zijn hart verkrijgen om te vragen of Buiks de muziek kon stoppen.
Nadat iedereen was omgekleed kwam daar Rens Bimt binnen, hij was gekleed met een warme werk jas en zijn oh zo vertrouwde klompen zaten weer om zijn voeten.
Bij sommige jongens werden nog de vers gewassen shirts aangetrokken en dit gaf de meeste een uitstraling waar toch wel menig jongens jaloers op zijn.

De wedstrijd stond onder leiding van Kees Halters. Een scheids met ogen en een loopvermogen waar Pierluigi Collina jaloers op zou zijn, had nu dit prachtig affiche op zijn naam staan. Hij gaf het signaal dat de bal mag rollen op veld 2 van sportpak de Lage Banken.
Dit gebeurde door Yannick de Weert een spits vergelijkbaar met Jan Vennegoor of Hesselink, die altijd de goede positie vindt voor zijn doelpunt. De wedstrijd begon redelijk in verhouding. Maar toen was daar Jim Yntema, de man met lengte van Henk Veerman en een dribbel nog korter als Eljero Elia, slalomde langs de verdediging en schoof de bal beheerst in de korte hoek. De treffer waar JO19-2 naar aan het zoeken was viel 1-0.
Al snel daarna viel ook de 2-0, door een vlammend afstandsschot van Justin kon de keeper niet meer dan alleen kijken. Tevens schiet Justin er laatste weken alles in met een rechter uit goud gegoten lijkt het wel. De wedstrijd werd steeds grimmiger en grimmiger. Dit kostte de kop van Danny Roks en zijn tegenstander. Door hun acties trok kees voor alle twee de mannen geel.
Naar nog wat kleine kansjes floot Kees voor de rust. Sommige spelers kregen langs de kant nog wat aanwijzingen van de vaste hooligans. Ditmaal versterkt door Corne de Weert, en tweede helft ook door kopstuk Rieske Bimt. Coach Richard had graag voor de tweede helft nieuw elan in het veld. En wisselde Walid voor Rachid en Lars voor Aziz. En zo trokken de mannen ten strijde voor de tweede helft.

JO19-2 begon gelijk weer messcherp en had alweer snel de overhand in de wedstrijd. De spelers van Oosterhout kwamen niet door de Chinese muur achterin gebouwd bij JO19-2. Dit bestond uit de gebroeders Voermans, Julian Roording, en Nick Buiks. Voor de meeste langs de kant leek het wel alsof de gebroeders De Boer op het veld stonden maar naar twee keer knipperen bleek dit toch echt de gebroeders Voermans te zijn. Ook Roording een man met kaasschaaf als beroep had zijn man zoals vanouds weer in zijn broekzak.
Naar wat over en weer gaan van de bal ging daar uit het niets onze spits Yannick een op een met de keeper en had kees zijn blok vooraf al gepakt om een doelpunt te noteren. Ditmaal liet hij ook nog de fans genieten met een stift á la Dennis Bergkamp. En zo lag de 3-0 in het netje. Toen de meeste mannen van Unitas al met hun koppen bij de derde helft waren viel daar de 3-1. Maar toen vanaf de aftrap Rachid ingespeeld werd, konden de spelers van Oosterhout alleen maar toe kijken hoe de balgoochelaar zich door de verdediging heen manoeuvreerde, en zoals altijd stond daar weer Yannick de Weert om het netje voor de vierde keer te laten bollen.
Toen kregen de mannen van Oosterhout nog iets teveel ruimte achterin en schoten ze de 4-2 tegen de touwen. Toen daar Rachid nog even de 5-2 in het goal joeg was het feest compleet.

Toen de mannen onder het genot van liederen een douche mochten pakken was het nog lang onrustig op sportpark De Lage Banken. Waar zoals eigenlijk iedere week Walid, Aziz en Rachid de eerste pientjes omhoog houden, om op een geweldige zaterdag te proosten!

Volgende week RFC op het programma en zullen we het de nummer twee van de competitie lastig moeten gaan maken, in het oh zo mooie Raamsdonksveer.

Nick Buiks
Spelersupporter JO19-2
 
 

Verslagen

Terug naar boven