Unitas JO13-1 behoudt koppositie na winst op VVGZ

11-11-2017
2 - 0

Scheidsrechter:   Oomen, Gerwin
Vandaag stond de topper op het programma tegen de nummer drie VVGZ.
De thuisploeg was vastberaden om de ongeslagen status te behouden en de jarige trainer Gianni op drie punten te trakteren.
Al in de derde minuut kreeg Unitas een vrije trap, maar de poging van Arda ging over.
Hierna ontstond er een strijd op het middenveld waarbij Arda, Milan en Necati hun handen vol handen aan de tegenstanders en de vele duels.
Veelal konden de duels in het voordeel van de thuisploeg worden beslecht en ook de verdediging gaf geen krimp.
Na 10 minuten nam Necati een snelle vrije trap en speelde de bal in op Neri. Neri gaf de bal voor, maar Jip schoot de bal voorlangs.
Een paar minuten later gaf Arda een steekbal op de doorgelopen Neri en Jip. Jip was net voor Neri bij de bal maar schoot op de voeten van de keeper.
Niet veel later legde Necati een vrije trap achter de verdediging van VVGZ, Stan kon verlengen en de bal verdween in het doel. Het gejuich op de tribune en langs het veld verstomde al snel doordat deze treffer wegens buitenspel afgekeurd werd.
Tien minuten voor rust kreeg Unitas nog een kans om op voorsprong te komen. Op het middenveld werd een aanval opgebouwd. Jip speelde naar Stan, Jip liep door en kreeg de bal in de diepte ingespeeld, met een verdediger in zijn rug liep op de keeper af, maar helaas kon de bal niet binnen geschoten worden.
Na de rust leverde de eerste 10 minuten niet veel op. Het was meer een slag op het middenveld waarbij er aan beide kanten geen kansen ontstonden.
Er was iets meer dan een kwartier gespeeld en Unitas kreeg een corner.
Tom legde de bal voor het doel en Wouter knikte de bal keihard achter de kansloze keeper, 1-0.
De mannen kregen loon naar werken en kwamen verdiend op voorsprong.
VVGZ deed tactische omzettingen en Unitas anticipeerde hierop.
Pas in de 22e minuut was er een eerste kans voor de gasten. Uit een vrije trap werd de bal over gekopt. Niet veel later kreeg VVGZ nog een kans, mar schoot het de bal van buiten de zestien naast.
Dit was ook meteen het laatste wapenfeit. Unitas controleerde het resterende gedeelte van de wedstrijd en gooide er een flinke dosis strijd tegenaan.
In de derde minuut van de blessuretijd kreeg de thuisploeg op hoek zestien nog een vrije trap.
Arde zette zich achter de bal, keek met zijn timmermansoog naar de linkerhoek en legde aan.
De bal krulde hoog de verre hoek in de plofte tegen het net, 2-0.
De scheidsrechter floot gelijk voor het einde van de wedstrijd en de drie punten waren binnen.