Unitas'30 JO19-1 wint van Zeelandia-Middelburg JO19-1 door schitterende doelpunten en het tonen van veerkracht

Unitas'30 JO19-1
Zeelandia Middelburg JO19-1
04-11-2017
4 - 1

Scheidsrechter:   L.J. Kersten
Na twee nederlagen op rij in de competitie was het vandaag de schone taak om niet alleen de punten maar ook het goede gevoel en vertrouwen terug te winnen. Dit moest gebeuren tegen het Zeeuwse Zeelandia Middelburg. De ploeg uit Walcheren stond dan wel 11e met maar 1 winstpartij in 5 wedstrijden, maar van onderschatting was zeker geen sprake. De verliespartijen van ZM waren namelijk elke keer maar met het minimale verschil.
Met een zieke Kenny (beterschap!), Yassir die op de weg terug is van een blessure en Rifat die zijn laatste duel schorsing uitzat, begonnen we met 14 jongens van onszelf. Yoran van 17-1 sloot later aan.
De opstelling was als volgt:
Yurjen
Danny (’82 Yoran), Jan, Bryan (’45 Stefan), Anouar
Jasper, Fabian, Alisan
Ülkem (’45 Riad), Rick (’63 Duncan) en Yazid
Om 16:00u was het aan scheidsrechter Kerstens om de wedstrijd te laten aanvangen. Het begin van onze jongens was meer dan goed. In balbezit werd er aanvallend gedacht en werd er met lef vooruit gevoetbald. Dit leidde tot een prachtige goal, een aanval uit het boekje! Achterin werd een aanval van ZM onschadelijk gemaakt en werd Alisan ingespeeld. Hij opende gelijk vooruit en stuurde Yazid over links de diepte in. Hij passeerde zijn tegenstander en gaf de bal voor met links. Daar kwam Rick als een duveltje uit een doosje goed voor z’n tegenstander en hij kopte de bal keihard tegen de touwen. De keeper van ZM had de bal alleen maar gehoord en kon de bal uit z’n doel vissen en zo stond de 1-0 op het scorebord.
Nadat de eerste helft halverwege was zakte het goede veldspel in en werd er te vaak voor de lange bal gekozen. ZM ging hoger druk zetten en hier konden we niet onderuit voetballen. Het overwicht werd zelfs weggegeven en dit leidde tot 3 grote kansen voor de Zeeuwse formatie. We kwamen met de schrik vrij waardoor we met een 1-0 voorsprong gingen rusten.
In de kleedkamer stond de warme thee klaar en werd het tactisch plan voor de 2e helft doorgesproken. Stefan en Riad vervingen Bryan en Ülkem.
Het tactisch plan kon bijna de prullenbak in toen een verkeerde terugspeelbal na nog geen minuut bijna leidde tot de gelijkmaker. Het was onze sluitpost en trainingsbeest Yurjen die attent was om dit te voorkomen.
Het veldspel aan onze zijde werd iets beter maar het ontbrak aan scherpte. Met name de laatste pass kwam niet aan waardoor onze aanvallende intenties strandden in goede bedoelingen maar niet in kansen. Het kon niet lang duren voordat ZM de terechte gelijkmaker zou maken en dat gebeurde. Het was een aanval door het midden die niet goed verwerkt werd en Yurjen wederom moest optreden. Hij was deze keer niet eerder bij de bal dan de tegenstander waardoor de bal op de stip werd gelegd. De speler van ZM koos de linkerhoek en liet Yurjen kansloos en zo werd het 1-1!.
Niet veel later viel er nog een tegenslag te incasseren omdat aanvoerder en topscoorder Rick in de ogen van de trainers en uit bescherming van zichzelf gewisseld moest worden. Duncan verving hem waardoor Alisan een linie terug ging spelen en Fabian in de spits kwam te staan.
Deze wijziging pakte erg goed uit want binnen de kortste keren stonden we weer op voorsprong. Een aanval werd opgezet over de rechterkant van het veld. De bal kwam voor de voeten van Fabian die Yazid wist te vinden. De grensrechter van ZM vlagde voor buitenspel, maar scheidsrechter Kerstens stond er beter voor en besloot het doelpunt goed te keuren, 2-1 dus!
Niet veel later was het wederom Fabian die met een strak afgemeten voorzet de bal op Alisan speelde. Alisan die zich terug in de basis had geknokt kon een goede wedstrijd bekronen met een schitterende goal met het hoofd, 3-1.
Dit doelpunt voelde als een verlossing en het goede gevoel was ineens helemaal terug. Het verzet van ZM was echter nog niet gebroken want ze bleven zoeken naar de aansluitingstreffer. Die kwam er ook bijna, maar Danny kon met heel zijn lijf en leden voorkomen dat de spits van de tegenstander op doel kon schieten. Op de bank van de tegenstander werd er geappelleerd voor wederom een strafschop, maar dit werd resoluut weggewoven.
Het slotakkoord was voor Unitas. De ingevallen Yoran was met een afstandsschot gevaarlijk dichtbij om zijn debuut in 19-1 op te leuken met een goal. De keeper van ZM dacht daar anders over en pareerde Yorans inzet.
De 4-1 kwam er toch doordat een overtalsituatie werd gecreëerd en zoals wel vaker dit seizoen Riad Yazid vond. Hij schoof de bal beheerst met links naast de keeper en zo werd er nog een doelpuntje bij geprikt.
Degene die scorebordjournalistiek bedrijven denken wellicht dat het een makkelijke middag was op de Leur, maar niks is minder waar. De punten hebben we zeker niet cadeau gekregen en in onze ogen staat ZM zeker te laag voor de kwaliteit die zij bezitten. De 4-1 is gezien het wedstrijdbeeld ook zeker geflatteerd gezien de verhoudingen op het veld.
Wij kijken terug op een erg goede eerste 20 minuten en een sterk laatste kwartier, schitterende doelpunten en een goede wedstrijdinstelling en last but not least een weekend met 3 punten. Komende week weer lekker trainen en dan wacht zaterdag a.s. de uitwedstrijd in Made tegen de plaatselijke Madese Boys. Tot dan!
 

Verslagen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven