Unitas JO12-4 verliest in Hendrik Ido Ambacht.

Unitas'30 JO13-5
28-10-2017
3 - 1

Scheidsrechter:   Bos, Robin
Zaterdag was de wedstrijd tussen ASWH JO12-3 en Unitas JO12-4. We konden erg vroeg verzamelen (7:30) want de wedstrijd begon om 8:30 in Hendrik Ido Ambacht. Een van onze verdedigers zat een schorsing uit en een andere verdediger was deze keer helaas afwezig. Hierdoor werd er wat geschoven in de opstelling. Zo was Rick was de rechtsback en deed dat erg goed. Jesse speelde een goede wedstrijd als voorstopper, ook een andere plek dan normaal.

Na de aftrap snelde Lars Frijters heel rap naar voren over de linkerkant. We konden meteen juichen want hij scoorde knap de 0-1. Na deze snelle goal leek de tegenstander wat aangeslagen. Unitas was scherp en na goed voetbal kon Ralph dwars door het midden doorbreken. Hij kwam van eigen helft en was sneller dan de verdediging. Maar de keeper van ASWH bleek vandaag in zeer goede doen dat zou heel deze wedstrijd blijken.
Hij kwam uit, maakte daardoor het doel kleiner en hield het schot net tegen. Net geen 0-2.

Daarna hadden we nog een paar soortgelijke aanvallen. 1 op 1 met de doelman maar helaas geen Unitas doelpunt. ASWH kwam op 1-1 door een schot wat over onze keeper heen ging: Een boogbal. ASWH kwam steeds beter in de wedstrijd.

Na de rust Kwam Niels de aanval versterken. Dat pakte bijna goed uit, ook hij kon doorbreken en kwam 1 op 1 met de doelman. Maar ook nu stond de keeper in de weg en voorkwam een voorsprong voor Unitas. Ondertussen werd ASWH steeds gevaarlijker en brutaler. Ook zij kwamen een aantal keren 1 op 1 met onze keeper. Maar ook Jens redde op een aantal kansen. Toch kwam ASWH op een 2-1 voorsprong.  In deze fase konden we even niet onder de druk uitkomen en schoten ze er een binnen.

Maar Unitas gaf niet op en ging op zoek naar de verdiende gelijkmaker. Lars Frijters brak weer door en leek op weg naar de gelijkmaker. Echter werd hij hard onderuit getackeld. In de eredivisie was dit zeker een rode kaart geweest nu slechts een vrije trap.

Na deze actie waren er een aantal kansen voor ASWH en kon Jens veel redden. Unitas speelde de laatste minuten alles op de aanval. Maar het lukte niet meer om te scoren dn in de laatste secondes kwam ASWH ook nog op 3-1. Jammer voor Unitas, maar we kunnen terugkijken op een goede en spannende wedstrijd.