Unitas'30 JO19-1 trekt aan het kortste eind in de kraker tegen TSC JO19-1

Unitas'30 JO19-1
28-10-2017
2 - 1

Scheidsrechter:   W.C. Otte
Vandaag stond de kraker tegen TSC op het programma. De ploeg uit Oosterhout had nog geen punt verloren en stond daarmee bovenaan de ranglijst. Door onze onfortuinlijke nederlaag tegen Roosendaal stonden wij met 9 punten op doelsaldo 2e. Het doel was om op gelijke hoogte te komen met TSC door vandaag te winnen.

De opstelling was als volgt:
Yurjen
Danny ('65 Kenny), Jan, Stefan, Anouar
Jasper, Fabian ('45 Alisan), Riad
Ülkem ('80), Rick en Yazid

De openingsfase was voor de thuisploeg mede doordat onze jongens nog moesten wennen aan het gewone gras. TSC liet ons opbouwen en loerde op een snel omschakelingsmoment. Die kwam er ook na een minuut of 10 toen een dieptepass van ons over de grond werd onderschept. De bal werd de diepte ingespeeld en kwam precies tussen Stefan, Danny en Yurjen terecht. De linksbuiten van TSC was er als de kippen bij om de bal achter Yurjen te schuiven 1-0.
Daaropvolgend kwamen we steeds beter in het spel en golfde het spel op en neer. Tot grote kansen leidde dit nog niet. Wel een aantal standaardsituaties maar die kreeg TSC ook. Zo ook rond de 20e minuut was het een corner van TSC die vanaf links werd voorgegeven. De meegekomen nummer 3 van TSC stond zo vrij als een vogeltje om de bal binnen te knikken. Anouar kon op de doellijn geen redding meer brengen en zo liepen de blauw/witten uit naar een 2-0 voorsprong.
De mouwen werden opgestroopt en er werd nog een tandje bijgezet. Dit leidde niet tot veel beter veldspel maar er werden wel meer duels gewonnen waardoor we beter in de wedstrijd kwamen.
De eerste echte aanval kwam van onze rechtse kant. Het was de mee opgekomen Danny die over de rechterkant snelde en een voorzet bij Rick afleverde. Rick wist de bal niet op doel te krijgen waardoor zijn inzet naast ging.
Ook Riad, Yazid en Fabian kregen mogelijkheden om de bal tegen de touwen te schieten. Fabian was van de drie het dichtste bij, zijn inzet werd tegengehouden door de keeper.
Met nog 5 minuten te spelen voor de rust was het dan toch raak. Yazid kreeg de bal van Fabian. Hij haalde uit met links, zijn schot werd nog even van richting veranderd waardoor de Oosterhoutse doelman geen antwoord had 2-1.
Het vertrouwen kwam terug en ook het goede positiespel. Net na de aansluitingstreffer was het een aanval die eindigde bij Ülkem. Hij kwam met z’n sterke linkerbeen naar binnen en haalde uit. Helaas voor ons spatte zijn inzet ineen op de lat.
Na 47 minuten vond de prima leidende scheidsrechter Otte het goed geweest en floot voor de rust.
We gingen dan wel rusten met een achterstand maar er heerste een gevoel van vertrouwen dat er minimaal wel een punt te behalen zou zijn.
In de rust werd Alisan ingebracht en bleef Fabian achter in de kleedkamer.
Na de rust werd weer gelijk de aanval gezocht en kwam de bal wederom bij Ülkem terecht. Hij kwam niet helemaal goed uit met z’n aanname waardoor hij met z’n verkeerde rechtse been de korte hoek zocht. De keeper kon wederom redding brengen en verwerkte Ülkems inzet tot corner.
De wedstrijd verliep daarna niet zoals gehoopt. Het overwicht werd beetje bij beetje weggegeven en de grip op het middenveld leek te zijn verloren. Jasper zweepte de boel nog even op en nam de ploeg op sleeptouw. De marathon van Etten-Leur was de dag na de wedstrijd pas, maar het leek erop of hij z’n marathon al in Oosterhout had afgelegd.
Een kwartier voor tijd werd Stefan doorgeschoven als extra spits. De ruimtes en het speelveld werd steeds groter waardoor ook TSC gevaarlijk bleef, maar ook zij kwamen niet tot scoren.
Tien minuten voor tijd moest Ülkem met kramp het veld verlaten en werd Bryan als gelegenheidsspits ingebracht. In de 90e minuut was het onze allerlaatste aanval die voor de voeten van onze pinchhitter Bryan viel. Hij schoot de bal met z’n binnenkant op doel maar de bal ging echt rakelings naast de paal naast.
Helaas voor ons stonden we na het laatste fluitsignaal net als tegen Roosendaal met lege handen. Over de gehele wedstrijd gezien was een puntendeling in onze ogen wel verdiend geweest. Al bij al is er keihard gewerkt voor een beter resultaat, waarvoor de complimenten!
Volgende week wacht er weer een thuiswedstrijd tegen het Zeeuwse Zeelandia Middelburg. Tot dan!