Unitas JO13-1 behoudt koppositie na overwinning op Terneuzen

Unitas'30 JO13-1
28-10-2017
0 - 1

Scheidsrechter:   Saouib, M. (Mohamed)
Op deze bewolkte zaterdagochtend werd er op sportpark “De Vliegende Hollander” aangetreden tegen Terneuzen. Na het bekersucces van vorige week moest vandaag de goede lijn doorgezet worden.
Unitas kwam goed uit de startblokken en kreeg in de 4e minuut al de eerste kans. Arda ging goed door op het middenveld en legde af op Stan. Stan liep richting doel maar schoot naast.
De mannen drongen verder aan en een paar minuten viel er wederom een goede kans te noteren.
Weer was het Arda die aan het begin van de aanval stond en gaf de bal mee aan Neri. Zijn schot ging op de voeten van de keeper. Even later was het Sulo die een diepe bal gaf, Stan verlengde en Neri liep door richting vijandelijk doel. Het schot wat volgde ging voorlangs. In deze fase was het wachten op de eerste treffer van Unitas, maar na een kwartier lieten de mannen de touwtjes even vieren.
Terneuzen kreeg meer ruimte om te voetballen en er volgde de eerste mogelijkheid. Een speler van Terneuzen liep door de verdediging alleen af op Sulo, het schot kon gelukkig worden gekeerd.
Nadat de Zeeuwse storm wat was gaan liggen, was het Unitas dat na 20 minuten weer een goed kans kreeg. Neri werd de diepte ingestuurd, ging alleen op de keeper af maar zijn schot ging naast.
Twee minuten later was er weer een kans. Uit een pass van Necati schoot Neri vanaf links op de paal, via de paal kwam de bal voor het doel maar Jip wist deze kans voor open doel niet te benutten en schoot de bal voorlangs. In de 28e minuut gaf Milan een dieptepass op Neri, hij legde voor, maar Jip schoot voorlangs. Het was een wonder dat Unitas nog geen voorsprong had genomen.
Bijna was vlak voor het rustsignaal de oude voetbalwet weer van toepassing geworden, als je hem zelf niet maakt……..
Terneuzen kreeg een corner en de bal werd tegen de lat geschoten en kwam met de schrik vrij.
Net na de rust was het Terneuzen dat een mogelijkheid kreeg, maar het schot ging voorlangs.
Tot de 15e minuut viel er voor het publiek weinig te genieten en speelde het duel zich voornamelijk op het middenveld af en was er geen echte kans voor beide teams.
Na dit kwartier was er een grote kans voor Terneuzen. Sulo kwam uit op een diepe bal maar de speler van Terneuzen was er eerder bij en schoot de bal over Sulo heen richting doel, maar deze poging ging net naast.
Even later gaf Arda een steekbal op Stan, Stan ging alleen op de keeper af maar het schot ging voorlangs. Uit de hierop volgende doeltrap werd Unitas een handje geholpen. Een speler van Terneuzen speelde te kort terug naar de keeper. Stan was alert, pikte de bal op, omspeelde de keeper en tikte binnen, 0-1. Unitas kreeg eindelijk wat het verdiende, een voorsprong.
Na dit doelpunt werd het overleven en werd met hard werken de voorsprong verdedigd.
De verdediging gaf geen krimp en op het middenveld werd hard gebuffeld.
Wederom een mooie en verdiende overwinning van de mannen.