Unitas’30 JO15-5 maatje te klein voor koploper SAB JO15-1

SAB JO15-1
28-10-2017
0 - 8

Scheidsrechter:   Hof, Dylan van 't
Zaterdag 28 oktober, stond er een uitdagende wedstrijd voor Unitas’30 JO15-5 op het programma. We speelden thuis tegen de nr 1 van de competitie SAB JO15-1. Op papier is het verschil tussen beiden teams groot: SAB heeft een doelsaldo van +25 en Unitas’30 JO!5-5 van -15.

Ook staan er bij SAB slechts 4 spelers van 13 jaar in het team, waarvan een aantal een lengte boven de 1.80 hadden. Terwijl iedereen in ons team 13 jaar of jonger is.

Desalniet te min gingen we positief van start, want de bal is tenslotte niet voor niets rond.

In de eerste minuut redde onze keeper ons voor een vroege achterstand. Daarna herpakten we ons zelf en gaven we de volgende 20 minuten goed weerstand.. SAB kon niet dicht bij komen, al waren er wel een paar schiet kansen en een vrije trap, die onze keeper er koelbloedig uit hield. Ook werden er een aantal leuke combianaties gemaakt

Na de eerste wissels ging het even wat minder en kon SAB tot de rust uitlopen tot 0-3.
Nadat SAB in de tweede helft de 0-4 wist te maken, werden de pogingen tot samenspel minder goed uit en was het meer, bal wegwerken ipv proberen het spel toch op te bouwen. Daarna kon SAB uitlopen tot 0-8. Wat gezien de statistieken nog niet eens een slechte prestatie is.

Terugkijkende op de wedstrijd, was SAB niet zo gevaarlijk als vooraf verwacht, maar wel duidelijk beter. Het verschil zat hem vooral in het spel en snelheid van de wat grotere spelers. Maan aangezien SAB maar 1 elftal heeft per A, B, C, D categorie, kan het ook niet anders dan dat er een spreiding is in grote en leeftijd van hun spelers.
Verder was het een erg sportieve wedstrijd, van beide kanten en dat mag ook gezegd worden!.