Unitas’30 JO15-5 verliest thuis met 1-4 van Olympia’6 JO15-2

Unitas'30 JO15-5
Olympia'60 JO15-2
21-10-2017
1 - 4

Scheidsrechter:   Heijnen, Jan
Zaterdag 21 oktober, de laatste zaterdag van de herfstvakantie, stond er voor Unitas’30 JO15-5 een inhaal wedstrijd op het programma. Vol verwachting stonden we met 13 man sterk klaar voor de wedstrijd tegen Olympia’60 JO15-2. Gezien hun uitslagen(Olympia had alle wedstrijden met dikke cijfers verloren) zouden we wel eens een kans kunnen hebben tegen hen. Maar, omdat Olympia spelers tekort had en er daarom bij hen 2 spelers uit de JO15-1 mee speelden, was het nog maar de vraag of dat ook zo zou zijn. Dit hadden we overigens niet aan onze spelers medegedeeld, omdat ze hier dan wellicht tegen op zouden kijken.

In het begin van de wedstrijd ging het gelijk op. Er werd veel op het middenveld gespeeld. Plotseling kwam er uit het niets een kadootje voor Olympia. Want een terugspeel bal op de keeper was verkeerd in geschat, waardoor het 0-1 werd. Op dat moment onverdiend, omdat beide ploegen lekker aan elkaar gewaagd waren.

Onze toppers raakten hier gelukkig niet door van slag en bleven gedreven door voetballen. Na een mooie combinatie op het middenveld, wist Shay een mooie pass te geven op Jeff die mee naar voren was gekomen. Jef wist er goed raad mee, en schoot fraai de verdiende 1-1 binnen.

Even later werd er weer een fout gemaakt bij het uitverdedigen, waardoor een speler van Olympia’6- alleen voor de keeper kwam en de 1-2 maakte. Dat kan natuurlijk gebeuren, maar voelt niet echt lekker en mag je ook van balen. Maar toch veerden we weer op en bleef de wedstrijd aardig in balans. Maar werden er buiten een paar vrije trappen in de eerste helft geen echte kansen meer gecreerd.

Na de rust leek het of de peptalk niet gewerkt had. De werklust was iets minder en de combinaties wilden minder goed lukken. Olympia maakte daar dankbaar gebruik van en maakte uit een aanval over onze linker kant de 1-3.
Daarna begon het langzaam maar zeker toch weer iets beter te gaan. Er kwamen momenten dat we bijna kansen kregen. maar omdat we de bal net niet genoeg onder controle kregen, wist Olympia de bal weg te werken. Even later werd het 1-4.

In tegenstelling tot vorige week lieten onze toppers het er niet bij zitten en kwam er zelfs nog een hele grote kans op 2-4. Maar die ging net langs.

Terugkijkende op deze wedstrijd heeft iedereen heeft vandaag goede inzet getoond, waren de eerste twee goals onnodig. Maar hebben we uiteindelijk toch wel verdiend verloren. Al geeft de uitslag een groter krachtsverschil aan dan dat er in werkelijkheid was. Het is overigens wel de vraag of we hadden kunnen winnen, als er geen gast spelers met de tegenstander hadden meegedaan…
 

Verslagen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven