Unitas'30 JO15-5 heeft moeite met Rijen JO15-5

Unitas'30 JO15-5
14-10-2017
5 - 1

Scheidsrechter:   Strik, Ruben
Zaterdag 14 oktober stonden we in de Rijense bossen op een mooie grasmat met een schoolbankje als dug-out klaar voor onze tweede wedstrijd in de vijfde klasse. Het zonnetje scheen, de grasmat was nat van de ochtenddauw. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een leuke pot voetbal.

Vooraf was het moeilijk in te schatten hoe sterk Rijen JO15-5 zou zijn. Ook omdat het herfstvakantie was zou het mogelijk zijn dat er spelers van hogere teams meespelen. Bij ons was dat in ieder geval niet het geval, want wij hadden slechts een afmelding en stonden dus met 14 spelers klaar voor de wedstrijd. Maar bij Rijen waren een of twee gast spelers, die zeker niet de mindere van hun team waren.

In het begin van de wedstrijd ging het vrij gelijk op. Rijen had de lichte overhand, maar er werd op beide helften van het veld gestreden om de bal. Maar gaande de wedstrijd zakte de inzet iets terug waardoor Rijen tot scoren kon komen. Aan het eind van de eerste helft was het 3-0.
Na een peptalk, waarin aangespoord werd voor de volle 100% er voor te gaan, begonnen we optimistisch aan de tweede helft. Maar het spelbeeld waarmee we de eerste helft eindigden veranderde niet en de kopjes van een aantal spelers gingen s“hangen” na bal verlies. Rijen kreeg hierdoor zeeën van kansen. Maar gelukkig wist onze keeper de schade nog te beperken. Ander hoogte puntje van de wedstrijd is dat we toch in staat waren uit een counter een tegen goal te maken. Eindstand van de wedstrijd 6-1. Al staat er 5-1 op voetbal.nl.

Terugkijkende op deze wedstrijd hebben we verdiend verloren en is er best lekker gevoetbald en bij vlagen ook goed samengespeeld. Maar de uitslag had minder groot kunnen zijn als iedereen de hele wedstrijd een goede inzet had gehad. Al valt dat natuurlijk niet altijd mee.