Unitas JO12-4 neemt een punt mee uit Dordrecht.

Unitas'30 JO13-5
07-10-2017
3 - 3

Scheidsrechter:   Dikhoff, Nigel
Zaterdag was de wedstrijd tussen RKsv RCD JO12-1 en Unitas JO12-4. RKsv RCD is gelegen in Dordrecht. We moesten weer vroeg verzamelen (7:30) voor deze wedstrijd boven de rivier. Het voetbalcomplex is gelegen naast het FC Dordrecht stadion.

Na de opstellingen en de warming up begonnen we aan de wedstrijd. Dordrecht was in het begin meer op de helft van Unitas en drong aan. Er kwamen wat kansen voor hen. Het was druk voor onze goal en een van de kansen werd via een kluts binnen geschoten 1-0.

Daarna werd Unitas wat brutaler en ging steeds meer naar voren. Na een sterke aanval kwam de bal bij een van onze aanvallers Ubayd. Ubayd schoot raak 1-1.

Na deze gelijkmaker bleef Unitas sterk spelen. Het was goed om te zien dat iedereen bewust was van zijn positie en bijhorende taak. Na weer een Unitas aanval had Floris ineens de ruimte om een afstandsschot te proberen. Dat was een prima poging want het schot werd door een Dordrecht speler aangeraakt waardoor de keeper kansloos was, 1-2.

Het spel ging heen en weer. Dordrecht was een aantal keer gevaarlijk voor ons doel. Opeens had een Dordrecht speler genoeg ruimt om op goal te schieten. Het schot was hard en strak, 2-2 ruststand.

Na de rust bleef het spel heen en weer gaan. Het bleef erg spannend. Dordrecht kwam een aantal keren gevaarlijk voor het Unitas doel. De bal ging er dankzij keeper Jens en de verdediging met Milan, Timo, Niels, Jason en Lars de Smid net niet in. En Unitas kreeg ook kansen. Lars Frijters brak een paar keer door. Hij snelde langs heel de verdediging maar zag zijn schoten gestopt worden door de hele goede Dordrecht keeper. Het Unitas middenveld met Rick, aanvoerder Fadi, Ralph en Floris vocht voor elke bal.

10 minuten voor tijd had Floris een geweldige actie en kon hij de bal aan de vrijstaande Pim geven.  Pim kon zo knap de 2-3 maken. De laatste 5 minuten zette Dordrecht nog vol aan. Nu stond Unitas flink onder druk. We kregen de bal niet meer goed weg. 2 minuten voor tijd viel dan toch de 3-3. Daarna liet de scheidsrechter nog best lang doorspelen. Dordrecht zette nog een aanval op maar die werd onderschept en uit de counter van Unitas kwam ook nog een grote kans.  Toch bleef het 3-3, ieder een punt in een hele spannende wedstrijd.