Unitas JO13-1 boekt zwaar bevochten overwinning

Halsteren JO13-1
07-10-2017
2 - 1

Scheidsrechter:   Hermus, Koen
Op een bewolkt sportpark De Lage Banken werd er gespeeld tegen Halsteren. In de poulefase van de beker hadden de mannen hier ook al tegen gespeeld en het er bij vlagen flink lastig mee.
Unitas begon onrustig aan de wedstrijd en was slordig in de passing.
Het duurde tot de 8e minuut voordat er een eerste kans was voor de thuisploeg. Wouter ging goed door en hierdoor kreeg Necati een kans. Helaas stond hij in buitenspelpositie.
Na bijna een kwartier spelen was er de volgende mogelijkheid. Arda gaf een pass met rechts over de verdediging naar Stan die de diepte al in was gelopen. Het schot wat volgde ging voorlangs.
Een paar minuten later nam Milan een corner, het schot van Arda ging richting verre hoek, werd vanaf de bank al geteld, maar ook deze poging ging voorlangs.
In de 21 minuut gooide Wouter de bal in, Arda gaf de bal voor en Neri schoot beheerst binnen, 1-0.
Even later leek Halsteren al antwoord te geven op de treffer. Vanuit een corner werd de bal voor gegooid, er stonden 2 man vrij bij de 2e paal, maar gelukkig kon Sulo het schot keren.
Net voor rust kregen de gasten nog een vrije trap, maar deze poging ging net over.
Net na rust ging Tommy goed het duel aan op de helft van Halsteren. Hierdoor kwam de bal terecht bij Neri, maar zijn schot ging net over.
Na een minuut of acht kantelde de wedstrijd. Unitas begon tegen zichzelf te voetballen en kleine foutjes te maken. Het was onrustig en er werden veel onnodige overtredingen gemaakt.
In de 13e minuut kwam na een vrije trap en een paar kopballen de bal voor de voeten van Tariq, maar zijn schot belandde in de handen van de keeper.
Na 20 minuten leek Halsteren een punt de gaan halen. Halsteren kreeg een vrije trap. Sulo redde goed en ook de tegenstoot werd gekeerd. Alleen was hij niet bij machte ook de 3e poging tegen te houden kwamen de gasten langszij, 1-1.
Vier minuten voor het einde van de wedstrijd ging Stan er op links vandoor, kruiste voor een verdediger lang de zestien en gaf de bal op de vrijstaande Jip, met binnenkant rechts schoot hij de bal binnen en kwam de thuisploeg op een 2-1 voorsprong.
Met man en macht werd de voorsprong verdedigd en konden de 3 punten worden binnen gespleept.