Unitas'30 JO19-1 wint ook de eerste thuiscompetitiewedstrijd met een clean sheet

Unitas'30 JO19-1
Jong Brabant JO19-1
30-09-2017
2 - 0

Scheidsrechter:   J.J. (Jester) Francisca
Op de laatste dag van september dit jaar stonden er 2 ploegen op het veld die in officiële wedstrijden nog geen punt hadden laten liggen. Kortom een spectaculaire wedstrijd stond op het programma tegen Jong Brabant JO19-1.

De basiself bestond uit:
Yurjen
Danny, Bryan, Jan, Anouar
Jasper, Rifat, Fabian
Ülkem, Rick en Yazid

Op de bank zaten Riad en Yassir. Desmond van JO17-1 sloot later aan. Stefan was niet fit genoeg om te starten. Hetzelfde gold voor Duncan en Alisan. Kenny had zijn eerste minuten van het seizoen bij JO19-2 gemaakt, maar viel daar helaas weer geblesseerd uit.

Om 16:20u floot scheidsrechter Francisca voor het begin van de wedstrijd.

De tegenstander uit Berkel Enschot had zich zichtbaar aangepast met een erg defensieve manier van spelen. Vanaf de eerste minuut was er veel balbezit voor onze verdedigers die rustig konden opbouwen.Dit leidde in de eerste 10 minuten gelijk tot twee gevaarlijke momenten voor het doel van de uitploeg, maar gescoord werd er niet.
De wedstrijd verliep sportief maar werden er in de eerste helft toch 3 gele kaarten uitgedeeld. De eerste was voor Jong Brabant. De tweede voor Rifat die onfortuinlijk uitgleed en de derde voor Bryan.

De twee vrije trappen die we kregen op een mooie plek voor het doel waren jammer genoeg nog niet aan Rick en Fabian besteed. Ook Jong Brabant kon aanvallend geen vuist maken. Het enige gevaarlijke moment voor het doel van Yurjen in de eerste helft was uit een counter. Maar deze mogelijkheid werd geen kans omdat de bal niet op doel werd geschoten en nog bijna een ingooi werd.

Omdat er niet werd gescoord in de eerste helft gingen we rusten met de brilstand op het scorebord.

In de kleedkamer werd de tactiek voor de tweede helft besproken en werd er één wissel toegepast. Riad kwam op het middenveld spelen en Fabian ging een linie naar achter, waardoor Bryan in de kleedkamer achterbleef.

In de tweede helft bleef hetzelfde spelbeeld. Veel balbezit aan Unitas kant, maar was er iets meer baltempo dan in de eerste helft. De opening werd elke keer net iets sneller gevonden waardoor er een doelpunt in de lucht hing. Na een uurtje spelen werd Rick vervangen door Yassir omdat hij de volgende dag zou aansluiten bij Zondag 1.

Yassir kwam als rechtsbuiten te spelen en Ülkem werd de nieuwe spits. Deze wijziging ging de boeken in als 'gouden wissel', want precies anderhalve minuut na de wissel was het goed druk zetten van Yassir die de bal afsnoepte en Ülkem in stelling kon brengen. Ülkem bleef sterk aan de bal, kapte de tegenstander uit en plaatste de bal met zijn linkervoet in de verre hoek buiten het bereik van de keeper 1-0!

Na het doelpunt werd er steeds vlotter gecombineerd en kwamen we steeds vaker gevaarlijk door omdat Jong Brabant wat aanvallender moest gaan spelen. Maar de rode brigade uit Berkel kroop ook uit de schulp en kregen zowaar een grote kans op de gelijkmaker. Maar door een oplettende Yurjen werd dit voorkomen. Onze mannen waren weer wakker geschud en twee minuten na de kans van de tegenstander was het een schitterende aanval over meerdere schijven. De bal kwam bij Rifat terecht die met een weergaloos hakje Riad vrij zette. Riad bedacht zich geen moment en schoot strak de bal tegen de touwen 2-0!

In de 75e minuut kwam Desmond in de ploeg voor Ülkem. Bij 17-1 had hij al gescoord en dat deed hij bij ons ook. De doellijntechnologie op de Lage Banken stond helaas uit waardoor het doelpunt niet werd geteld.

Jong Brabant probeerde nog met opportunistisch voetbal iets te forceren, maar dit lukte niet. Hierdoor werd er door onze jongens voor de vijfde keer achter elkaar gewonnen zonder een tegengoal te incasseren. Een perfect resultaat tot nu toe!
Volgende week wacht er een traditioneel lastige uitwedstrijd in en tegen Steenbergen!