Unitas JO13-1 delft onderspit tegen MOC JO13-1

MOC'17 JO13-1
Unitas'30 JO13-1
16-09-2017
4 - 1

Op deze druilerige zaterdagochtend stond de laatste bekerwedstrijd in de poule op het programma. Er werd afgereisd naar Bergen op Zoom voor het treffen met MOC JO13-1.
Een overwinning zou groepswinst opleveren, iedere andere uitslag betekende uitschakeling.
De scheidsrechter floot voor de aftrap en Unitas kwam meteen sterk uit de startblokken.
In de 3e minuut was er de eerste kans voor Unitas. Een diepe bal van Tommy werd opgevangen door een verdediger van MOC, Stan pakte vervolgens de bal af en snelde richting doel van MOC. Net voordat hij kon schieten werd de bal onderschept door een verdediger.
Even later kreeg Unitas de eerste corner. Milan zette zich achter de bal en gaf de bal voor. Bijna werd de keeper verrast want de bal belandde op het aluminium.
Na 6 minuten kreeg ook MOC de eerste kans. Vanaf links werd de bal voorgezet, maar het schot wat volgde kwam in de handen terecht van Sulo.
Drie minuten later viel er weer een poging van MOC te noteren, maar ook dit schot werd gekeerd door Sulo. MOC speelt in de competitie een klasse hoger, maar hier was in de beginfase nog niet veel van te merken.
In de 14e minuut verdedigde MOC slecht uit, de bal kwam voor de voeten van Stan, hij legde de bal over een verdediger heen voor de voeten van Neri. Met een geplaatst schot hoog in de hoek verschalkte hij de keeper en Unitas kwam op voorsprong, 0-1.
Niet veel later kwam MOC al met een antwoord. Na een aanval over links werd de bal voorgelegd, de spits kwam voor de verdediger van Unitas en tikte de bal in de korte hoek binnen, 1-1.
MOC kreeg meer vat op de wedstrijd. Unitas werkte hard, maar veel duels werden verloren en het vergat te voetballen.
Na 26 minuten leek MOC op voorsprong te komen, maar het schot uit een corner kon worden geblokt door Tom.
Een minuut later was het dan toch raak. De bal werd in gespeeld op de spits die handig wegdraaide bij de verdediger van Unitas en onberispelijk raak schoot, 2-1.

In de rust werd het systeem door Gianni omgezet van 3 naar 2 spitsen.
Al in de eerste minuut leek deze omzetting effect te hebben. Neri gaf een voorzet vanaf links, maar helaas raakte Stan de bal niet helemaal lekker, waardoor het meegereisde uitpubliek niet kon juichen. Twee minuten later zette Wouter een aanval op, gaf de bal op Stan, maar het schot werd gered door de keeper.
Na 8 minuten breidde de thuisploeg de voorsprong uit. De bal werd vanaf rechts over de verdediging van Unitas gelegd en vervolgens over de uitgekomen Sulo gelobt, 3-1.
In de 14e minuut was er een laatste wapenfeit van Unitas. Neri werd op links de diepte ingestuurd, kruiste voor zijn tegenstander langs, maar schoot de bal voorlangs.
Hierna werd er voor gekozen om achterin man op man te gaan spelen om in een allerlaatste poging nog iets te forceren.
Helaas mocht deze omzetting niet baten en maakte MOC aan het laatste restje hoop een einde.
Uit een overtal situatie werd de bal voorgelegd en binnen geschoten, 4-1.
Unitas kon in de resterende speeltijd geen potten meer breken, maar heeft vandaag wel een goede les gehad in effectiviteit.