Virtus JO15-4
Unitas'30 JO15-4
16-09-2017
3 - 4

Vandaag stond de derde bekerwedstrijd op het programma. Na een ruime overwinning tegen Klundert o15-2, gevolgd door een zure nederlaag in Raamsdonkveer tegen R.F.C. o15-3, moesten we naar Zevenbergen waar Virtus o15-4 onze volgende tegenstander was. Wilden we nog iets bereiken in de beker dan moest er zo-ie-zo gewonnen worden en dan nog waren we afhankelijk van het resultaat in de andere wedstrijd. Met een voltallige selectie en met de wil ons te revancheren van de nederlaag tegen R.F.C. begonnen we scherp aan de wedstrijd. Al in de eerste minuut leidde dat tot een dot van een kans, helaas kwam het schot van Christian op de lat. Het spel ging over en weer met een licht veldoverwicht voor ons. Wij kregen ook de beste kansen: een schot van Sem in de 10e minuut verdiende beter, maar het ging net aan de verkeerde kant van de paal naast; twee minuten later: een corner van Martijn wordt ingekopt door Christian, maar de bal wordt net van de lijn gehaald; weer twee minuten later komen we goed weg als een speler van Virtus ook de lat raakt. In de 23e minuut een actie van Martijn, de bal bereikt Jarno die de bal net naast schiet. En zo hadden wij, maar zeker ook Virtus wat kansen. Het wachten was op het eerste doelpunt, dat kwam er in de 28e minuut. Helaas voor ons was het Virtus dat de score kon openen. Via een makkelijk gegeven strafschop (overtreding Jordy, die eigenlijk gewoon de bal speelde) kwam Virtus op een 1-0 voorsprong. Lang kon Virtus de voorsprong niet vasthouden. In de 32e minuut begon Luuk aan een aanval over de rechtervleugel, hij zette de bal voor en Erik scoorde de gelijkmaker; 1-1 Was gelijk ook de ruststand.
Doordat we met 16 spelers waren, moest er veel worden gewisseld. Dat kwam het spel niet altijd te goede en er sluimerde soms wat onrust in de ploeg, spelers op andere posities dan ze gewend zijn, is immers soms wat moeilijk! Mede daardoor werd er niet goed verdedigd, wat in de 4e minuut na rust leidde tot de 2-1 achterstand. Gelukkig was het twee minuten later al weer gelijk. Vrijwel aan de rechterzijlijn besloot Martijn de bal voor te zetten voor het doel. Tot ieders verbazing, inclusief van hemzelf, belandde de bal rechtstreeks in het doel en de stand was weer gelijk 2-2.Daarna bleven wij de beste kansen houden. Met name Erik had in die fase geen geluk met zijn schoten, in de 9e minuut na rust, net over; een corner van Martijn werd door Erik met een volley meteen ingeschoten, net naast. Als je zelf niet scoort, gebeurd het aan de andere kant, een voetbalwet die weer waar bleek: vanuit de tegenaanval begon een speler van Virtus aan een lange solo. Niemand die hem kon stoppen en hij zette Virtus voor de derde keer op voorsprong 3-2.
In de 16 minuut de zoveelste hoekschop voor ons; nu vanaf links. Hij werd voorgeschoten door Martijn en in een scrimmage kon Bram voor de intikker zorgen en de stand was voor de derde keer gelijkgetrokken. Eindelijk in de 21e minuut konden wij op voorsprong komen. Dit keer was het Erik die een afvallende bal vanuit een hoekschop kon inschieten. Voor het eerst deze wedstrijd hadden we een voorsprong 3-4. En deze zouden we niet meer uit handen geven; sterker we hadden een aantal prima mogelijkheden om de stand verder uit te bouwen, maar meer doelpunten zaten er niet meer in.
Al met al hebben we duidelijk veerkracht getoond door drie keer een achterstand goed te maken. Dus de koppies niet laten hangen en blijven geloven in een goed resultaat! Prima gedaan.
Nu op naar de eerste competitiewedstrijd!