Unitas'30 JO15-4
Klundert JO15-2
02-09-2017
11 - 2

Vandaag starten we het nieuwe voetbalseizoen met de eerste "echte" wedstrijd. Na de hernieuwde competitieopzet beginnen we met de eerste bekerwedstrijd in een cyclus van drie, en wel thuis tegen Klundert o15-2. Maar voordat we naar het veld gingen, moeten er eerst foto's genomen worden. Iedereen op zijn "Paasbest" gekleed, shirtje in de broek en glimlachend naar het vogeltje, werden in de leiderskamer de team- en individuele spelersfoto's gemaakt. Iedere keer weer een hele happening.
Dan de wedstrijd. Het werd al met al een hele eenzijdige partij, waarbij al heel snel duidelijk werd dat wij van Klundert niets te vrezen hadden. Al in de 2e minuut was het raak. De jarige Erik bracht de 1-0 voorsprong op het scorebord, een minuut later soleerde Martijn naar de 2-0. Hoe kan het dan toch in de 5e minuut fout gaan?? Simpel: staan slapen bij de eerste tegenaanval. Onbereikbaar voor Jordy werd hij gepasseerd en stond het ineens 2-1.
Maar al snel werd de wedstrijd definitief beslist: 8e minuut debutant Erwin 3-1, 12e minuut de tweede van Erik 4-1, 17e minuut scoorde ook Christian als debutant 5-1, 20e minuut kregen we een strafschop te nemen, feilloos ingeschoten door Rodin 6-1; en dat was dan ook de ruststand.
In de rust hoefden we natuurlijk weinig te corrigeren, maar wel aangegeven geconcentreerd te blijven voetballen vanuit de eigen posities! Dan moesten er wel meer goals gaan vallen. Maar dat duurde toch nog eventjes. Met soms mooie aanvallen kregen we veel kansen, maar deze werden stuk voor stuk verprutst of tegengehouden. Wonder boven wonder was het Klundert dat het eerste doelpunt van de tweede helft maakte. Pas in de 19e minuut werd de 6-2 gemaakt. Gelukkig werd dit snel hersteld. Gelijk vanaf de aftrap besloot Erik zijn derde van de wedstrijd te maken en de 7-2 was een feit. Meestal als je jarig bent krijg je cadeautjes, maar Erik trakteerde zijn team op een hattrick! Twee minuten later scoorde Erwin de 8-2, het was zijn tweede doelpunt van de wedstrijd. In de 25ste minuut was er een persoonlijk feestje voor Lars. Vorig seizoen geen enkele keer gescoord en vandaag met een vlammend schot bracht hij de stand op 9-2. En nog was de koek niet op: in de 27e minuut scoorde nog een debutant, Jarno bracht de stand op 10-2. Het slotakkoord was voor Sem, in de laatste minuut bracht hij de eindstand op 11-2!
Al met al een fraaie start van de bekercompetitie, waarbij wel gezegd moet worden dat we nauwelijks door de tegenstander zijn getest, dat we erg slordig zijn omgegaan met de vele kansen en dat er jongens bij zijn (gelukkig niet allemaal) die zich niet aan de posities en afspraken houden. Dit is toch een discipline die we moeten leren opbrengen naar de rest van het seizoen. Ook leuk dat met uitzondering van Jordy (maar hij is dan ook de keeper) de andere nieuwelingen alle drie gescoord hebben; en natuurlijk is voor Lars de ban nu echt gebroken!