Unitas JO11-1 pakt tweede plaats ten koste van RBC

Unitas'30 JO11-1
RBC JO11-1
10-05-2017
4-1

Basis spelers:

Scheidsrechter:   Ricardo Forsten (S)
Op deze zonnige woensdagavond stond de laatste competitiewedstrijd op het programma tegen RBC. In Roosendaal was er onterecht verloren met 3-2 dus de thuisploeg was er op gebrand om vandaag een goed resultaat neer te zetten en zo de 2e plaats in de eindstand te bemachtigen.
De mannen waren voor de aftrap op scherp gezet en begonnen eindelijk weer eens vanaf het begin af aan fel aan de wedstrijd.
De beginfase van de wedstrijd ging gelijk op en pas na 10 minuten viel er de eerste kans te noteren voor Unitas. De bal werd diep gegeven op Jip, Jip liep richting achterlijn en gaf de bal breed op Jermy. Helaas kon de keeper redding brengen op het schot van Jermy en ook de rebound kon niet binnen worden geschoten. Uit de hieruit volgende corner van Fadi kon Stan binnen koppen en bracht de thuisploeg op voorsprong, 1-0.
RBC begon wat meer aan te dringen en Unitas kwam er maar moeilijk meer uit. Het werd teruggedrongen en Unitas kon zich maar beperken tot het geven van lange ballen in de hoop dat deze bij een aanvaller terecht kwam.
In de 20e minuut kwam de bal uit een ingooi, via Stan bij Anouar, helaas belandde het schot in de handen van de keeper. In de fase voor rust werden veel duels verloren en de gasten kregen een aantal mogelijkheden. In de 32e minuut gebeurde dan ook wat er al een tijdje aan zat te komen.
Een corner van RBC kwam terecht ter hoogte van de 2e paal en kon worden binnen gekopt, 1-1.
Net na de rust was er een eerste grote kans voor RBC. De bal werd laag voorgegeven richting 2e paal, maar kon tot opluchting van het thuispubliek niet binnen worden gegleden.
In de 9e minuut bracht Kane goed redding op de doellijn op een poging van RBC.
Twee minuten later gaf Stan de bal diep op Jermy. Hij zag Dennis opstomen vanuit het middenveld en legde de bal voor. Dennis schoot en de keeper bracht redding maar had de bal niet vast, de rebound werd door Dennis vervolgens wel binnen geschoten en de thuisploeg kwam op voorsprong, 2-1. Vijf minuten later kwam RBC met een antwoord met de aanval eindigde met een hoog schot bovenop de lat. Na deze kans was het Unitas dat het heft in handen nam, duels werden bijna allemaal gewonnen en RBC kwam er niet meer aan te pas.
In de 18e minuut zette Anouar zich achter een vrije trap. Van grote afstand vloog de bal richting doel, maar kon worden overgetikt door de keeper.
Drie minuten later nam Lars een vrije trap en gooide de bal hoog voor. De verdediging van RBC tastte mis en Jip stond ineens vrij voor het doel. Met zijn grote teen schoot hij de bal richting doel en tergend langzaam rolde de bal in de verre hoek binnen, 3-1.
Na 27 minuten nam RBC een corner. De bal werd weggewerkt en Stan kon op rechts de diepte in worden gestuurd. De keeper kwam ver zijn doel uit, Stan zag hem aankomen, omspeelde de keeper simpel en kon de bal de verre hoek binnen schuiven, 4-1.
Net voor tijd onderschepte Jesse een bal achterin en besloot op te stomen, kwam onderweg nog een tegenstander tegen die uit werd gespeeld en eindigde zijn rush met een vliegend schot, helaas kon de keeper redding brengen en ook de rebound kon niet worden binnen geschoten.
Ondanks het veelvuldig commentaar van het uitpubliek verdiende de uitstekend leidende scheidsrechter complimenten voor hoe hij de wedstrijd heeft gefloten.
Een smetje op deze avond was dat niet iedereen zich na de wedstrijd kon beheersen richting de leiding van Unitas en dat er blijkbaar toch nog oud zeer zit uit het verleden.
Al met al overheerst het goede gevoel van een strijdend Unitas die de competitie op een mooie manier en met een tweede plaats achter een ongenaakbaar Kloetinge afgesloten heeft.
 

Verslagen

Terug naar boven