DVO'60 JO15-3
06-05-2017
6-1

Scheidsrechter:   Tim Nagtegaal (S)
Deze laatste wedstrijd van de voorjaarcompetitie speelden we een thuiswedstrijd tegen D.V.O. '60 O15-3 uit Roosendaal. Helaas konden we niet voltallig aantreden; Sem O, Bram en Milan ontbraken vandaag. Vooraf was al duidelijk dat we de competitie zouden afsluiten op een 3e, 4e of 5e plaats. Gezien de afwezigen was het duidelijk dat we hier en daar in het team moesten gaan schuiven. Met name achterin moest er het één en ander worden aangepast. Het begin van de wedstrijd ging redelijk gelijk op. De bezoekers beschikten over een paar forse, snelle spelers waar we in het begin wel wat moeite mee hadden. Maar onze verdediging bestaande uit Eric, Sem, Rodin en Lars hadden hier toch snel een prima antwoord op! Al snel werden wij de bovenliggende partij en een eerste doelpunt hing in de lucht. Dat gebeurde in de 12e minuut. Martijn ontving de bal halverwege op de helft van D.V.O. en besloot tot iets moois: vanaf zo'n 30 meter schoot hij de bal snoeihard in het doel, onhoudbaar voor de Roosendaalse doelman. Vanaf dat moment werden we wat rustiger aan de bal en kregen we meer kansen op een grotere voorsprong. Dat gebeurde uiteindelijk in de 24e minuut: een aanval over links en de bal kwam bij Dennis terecht. Die ging op de doelman af en zag dat Luuk er beter voorstond. Een mooie assist van Dennis op Luuk en deze verdubbelde de voorsprong. Twee minuten later werd het zelfs 3-0. Tijn begon vanaf de middenlijn aan een solo en passeerde zo 3 á 4 tegenstanders om uiteindelijk vanaf de zestien keurig af te maken. Met deze 3-0 voorsprong gingen we rusten. In de rust was er niet veel bij te sturen, het ging prima en we wisten dat we de wedstrijd tot een goed einde konden brengen. Toch een kleine waarschuwing gegeven: we hadden al eens eerder met de rust met 0-3 voorgestaan om toch nog met 4-3 te verliezen. Dat mocht ons niet weer overkomen. Maar even leek het er toch op die kant op te gaan. D.V.O. kwam, zoals verwacht, uit de kleedkamer met de bedoeling de wedstrijd te laten kantelen. In de 7e minuut ging een speler van hun er vandoor en passeerde zo een aantal spelers. Met een bekeken schot passeerde hij Damien en was het 3-1. Gelukkig konden we heel snel de marge van 3 weer terugbrengen; vanaf de aftrap bereikte de bal Dennis aan de linkerkant en met een bekeken lob passeerde hij de doelman en één minuut na de 3-1, was het 4-1. In de 15e minuut was het weer Dennis, die zijn tweede doelpunt scoorde. Dit keer met een bekeken schot na mooi vrijspelen. Koud een minuut later besloot Martijn nog een keer van afstand te schieten. Wat in de eerste helft wel lukte, ging nu helaas niet door. Zo mogelijk was het schot nog harder dan bij de 1-0, maar de bal spatte via de lat terug het veld in. Dennis reageerde alert op de terugvallende bal, maar zijn inzet werd gestopt door de doelman. De eindstand werd bepaald in de 30ste minuut. Een speler van D.V.O. maakte hands in het strafschopgebied en de scheidsrechter kon niets anders doen dan de bal op de stip leggen. Er stond één iemand op het veld die nog niet gescoord had dit seizoen. Daarom ging Rodin achter de bal staan. Hij schoot de strafschop onberispelijk in en bepaalde daarmee de eindstand op 6-1. Met deze overwinning werd de derde plaats veiliggesteld, een fantastische prestatie, ook omdat de nummers 1 en 2 beiden uit de vierde klasse kwamen!
Jongens, altijd aanwezige toeschouwers, medeleider(s), trainer(s); allemaal bedankt voor dit fijne seizoen!