Unitas’30 JO13-4 verliest laatste competitie wedstrijd

Unitas'30 JO13-4
RSV JO13-1
06-05-2017
2-4

Zaterdag 6 mei speelde Unitas’30 JO13-4 thuis de laatste competitie wedstrijd tegen RSV JO13-1. Bij winst zou Unitas’30 JO13-4 tweede in de competitie worden. Bij verlies vierde. Als RSV zou winnnen maken zij nog een kleine kans op het kampioenschap. Wat aangeeft dat dit een competitie is waar de teams aan elkaar gewaagd zijn.

Na een frisse meivakantie week scheen vandaag het zonnetje lekker op de velden. Na de aftap ging het gelijk op. Het was RSV dat uit een actie op rechts de bal hard rechts boven in de goal schopte: 0-1. Hierna leken de unitassers een beetje aangeslagen. Sommige hadden moeite om hun tegenstander goed in het vizier te houden. Vooral na een omschakeling gingen de ogen meer naar de bal dan naar het totaal plaatje. Hierdoor kon RSV in de eerste helft uitlopen tot 0-3. En dat was ook een terechte rust stand.

In de rust is aan iedereen nog eens benadrukt te genieten van het spelletje, zoveel mogelijk over te spelen en “de bal het werk te laten doen” in plaats van te lang met de bal aan de voet te lopen. De tweede helft zou die van Unitas’30 moeten kunnen worden...

Dit was blijkbaar niet tegen dovemans oren gezegd, want er werd goed gewerkt en als de bal was veroverd, werd er naar een medespeler gezocht om de bal over te spelen. Deze goede inzet leidde direct al tot kleine kansjes en in de 35e minuut werd de verdiende 1-3 gescoord. Gezien het spelbeeld, zou een volgend doelpunt er zeker in kunnen zitten, waardoor de spanning in de wedstrijd terug zou komen. Helaas was het echter RSV dat scoorde omdat bal, die in het keepersgebied niet goed weggewerkt kon worden: 1-4.

Toch gingen de kopjes van Unitas JO13-4 niet hangen. In tegendeel er werd met passie door gevoetbald. Uit een hoekschop werd vrij snel de 2-4 gescoord. En daarna ging de turbo er op en werd er flink op los gecounterd. Helaas werden daarbij (waarschijnlijk door de “spanning”) net verkeerde keuzes gemaakt, waardoor de stand op 2-4 bleef haken.

Al met al hebben de jongens een zeer verdienstelijke tweede helft gespeeld, waarin ze hebben laten zien dat ze zeker niet van opgeven wilden weten. Super gedaan jongens!