Unitas’30 JO13-4 verspeelt kansen op kampioenschap tegen Nieuw Borgvliet JO13-1

22-04-2017
0-5

Scheidsrechter:   Jetske Bon (S)
Zaterdag 22 april speelde Unitas’30 JO13-4 thuis tegen Nieuw Borgvliet JO13-1.
Om kans op het kampioenschap te houden moest Unitas’30 JO13-4 vandaag winnen. De vorige wedstrijd tegen Nieuw Borgvliet hadden we gewonnen. Daar en tegen had Nieuw Borgvliet afgelopen donderdag gelijk gespeeld tegen VVR. De huidige koploper. Het beloofde in ieder geval weer een spannende wedstrijd te worden.
De 1e minuut na de aftrap leek het gelijk op te gaan, maar het was ook wel duidelijk dat een speler van Nieuw Borgvliet die er de vorige keer niet bij was, dit keer wel eens het verschil in de wedstrijd kon gaan bepalen.

Hij was namelijk lang, snel en behoorlijk balvaardig. Gaande de wedstrijd kreeg Nieuw Borgvliet wat kansen. Die we nog wisten te blokkeren. Maar uiteindelijk slaagde Nieuw Borgvliet er in, onder aanvoering van de bepalende speler voor rust 2-0 te scoren. Unita’30 had ook nog een grote kans, die via de onderkant lat net over de achterlijn ging. Jammer anders hadden we nog voor rust de spanning in de wedstrijd terug kunnen brengen.

Na rust bleef het moeilijk om de spel bepalende speler te blokkeren. Na 10 minuten stond het 0-4.
Nadat deze speler gewisseld werd (publiekswissel..), kwam de wedstrijd meer in balans.
Unitas drong meer aan en creerde een paar grote kansen, die er helaas niet ingingen.

Nieuw Borgvliets kwam nog wel in de 16 meter gebied, maar was niet echt gevaarlijk. Op een terechte penalty ivm een net te laat ingezette sliding na. Deze keer zat onze keeper er weer dicht bij, maar net niet genoeg. Einduitslag 0-5.

Al met al hebben we terecht verloren en was het niet zo’n spannende wedstrijd als van te voren verwacht. Maar dit lag deels ook aan de mentaliteit van de spelers, die in de eerste helft niet allemaal even gefocussed waren. Wel jammer dat de goede inzet in de tweede helft toch niet beloont kon worden met een doelpunt. Wel was het een sportieve wedstrijd.
Het natuurlijk betekent ook dat de kans op het kampioenschap is verkeken. Maar gelukkig waren de meesten daar een paar minuten na de wedstrijd overheen en werd er gelachen in de kleedkamer.