19-04-2017
1-2

Scheidsrechter:   Weijts, T.
Na de kater van afgelopen zondag werd er vandaag een uitwedstrijd gespeeld in Bergen op Zoom tegen de MEVO Olympia Combinatie, in de volksmond ook wel MOC ’17 genaamd.
De mannen waren duidelijk niet geïnspireerd. In de kleedkamer werd er tijdens de wedstrijdbespreking gelachen en hierna volgde er een slappe warming-up, waarbij tijdens de afwerkoefening er meer ballen over en naast vlogen dan er op het doel gingen.
Hierdoor kregen Rick en Corné door het halen van de balen warmer dan Kane.
De eerste kans was er in de 2e minuut dan ook voor MOC, gelukkig voor de gasten eindigde de bal op de paal. Niet veel later kon een speler van MOC ongehinderd aanleggen en schoot de bal laag in de hoek binnen, 1-0. Unitas werd hierdoor nog niet wakker, MOC had het betere van het spel en bijna constant stond er ergens op het veld iemand man vrij.
In de 7e minuut schoot MOC net over het doel van Unitas. Hierna ontwaakte Unitas langzamerhand uit haar slaap. Na 14 minuten was er het eerste serieuze schot van Unitas. Stan schoot op de keeper, hij had de bal niet klemvast, maar een speler van MOC kon de bal wegwerken tot corner.
Jermy nam de corner, legde de bal bij de 2e paal, Stan zette zijn man weg en kopte de bal binnen, 1-1.
Gelijk na deze treffer kwam MOC met een antwoord, maar het schot ging net naast het doel van Kane. In de 21e minuut gaf Lars een diepe bal op Stan, met buitenkant rechts werd de bal naast geschoten.
Een paar minuten voor rust kon Anouar uit een ingooi nog op het doel schieten, maar zijn schot ging voorlangs. Even later was er een 1-2 tussen Stan en Jip, maar helaas ging de poging van Stan net over waardoor er met een 1-1 tussenstand de kleedkamer werd opgezocht.
De speech van Rick in de rust had blijkbaar geholpen, want in de eerste minuut na rust was het al raak. Lars gaf de bal op Stan, Stan gaf de bal op Jip, hij gaf een pass breed op Veron die deze mooie aanval een mooi einde gaf en de bal hoog in het doel schoot, 1-2.
Unitas drong in de beginfase verder aan, maar kreeg niet heel veel kansen, mede door de slordige laatste passes. In de 12e minuut speelde Jip de bal in op Jermy, kreeg de bal terug, speelde de bal naar Veron maar zijn schot belandde op de paal.
Hierna werd Unitas wat terug gedrongen door de thuisploeg, speelde het slordig, werkte het wel hard maar het duurde tot de 26e minuut voordat Unitas weer een kans kreeg.
Jip werd de diepte in gestuurd, speelde de bal af op Jermy, hij gaf vervolgens de bal op Fadi, maar het schot ging naast. Net voor het eindsignaal gaf Lars de bal diep op Anoaur, de keeper kwam uit en had de bal niet klem. Anouar draaide zich om schoot de bal over de uitgekomen keeper heen richting doel maar het schot ging naast.
Al met al was dit een moeizame overwinning en kon er met de spreekwoordelijke hakken over de sloot drie punten bijgeschreven worden.