Unitas’30 JO13-4 speelt gelijk tegen VVR JO13-2

Unitas'30 JO13-4
15-04-2017
0-0

Scheidsrechter:   Bekers, F
Zaterdag 15 april speelde Unitas’30 JO13-4 uit tegen VVR JO13-2. Het zou de strijd der titanen worden. Want koploper VVR staat 3 punten voor op Unitas’30. Bij winst zouden we op gelijke stand komen. De vorige wedstrijd was met de hakken over de sloot met 1-0 door Unitas’30 gewonnen. Allemaal tekens aan de wand dat het een gelijkwaardige en spannende wedstrijd zou worden.

Na de aftrap was het spelbeeld in balans. Niet dat er echt goed gevoetbald werd, maar daar en tegen werd er des te meer hard gewerkt. Het was iedereen duidelijk dat het vandaag ergens om ging.

Er zouden een aantal duels in het heetst van de strijd uit worden gevochten, maar de spelers deden dit op zeer correcte en sportieve wijze. Smetpuntje op de wedstrijd, was het uitvallen van de jarige Gijs na 5 minuten, die niet al te lekker aan de wedstrijd begon.  Maar super dat hij het toch nog probeerde.

De wedstrijd ging gelijkwaardig op en neer. Maar beide partijen konden niet echt gevaarlijk voor de goal komen. Rond de 25e minuut was er een duel in de 16 meter van Unitas’30, waarbij de speler van VVR viel. De scheidsrechter besloot een penalty te geven. Terecht of onterecht, is dan geen discussie meer. Maar gelukkig hield onze keeper deze penalty eruit. Waardoor het wedstrijdbeeld gelijkwaardig bleef.
Na de rust was het wedstrijd beeld ongeveer hetzelfde. Al drong VVR net iets meer aan dan Unitas’30. Toch was het Unitas’30 dat vlak voor het einde van de wedstrijd de grootste kans kreeg. Een schot op goal werd door de keeper tegen de onderkant van de kruising gestompt, waarna de bal achter of voor de lijn stuiterde en daarna over de achterlijn verwerkt. Vorige week werd zo’n soorgelijke situatie nog met een tegendoelpunt beloond, maar nu besloot de scheidsrechter niet eens een hoekschop maar een vrije trap ivm buitenspel te geven. Het kan verkeren, maar ook dat is voetbal. Gelukkig konden onze spelers hier redelijk mee omgaan en werd de wedstrijd sportief verder tot een eind gebracht. Einduitslag 0-0 is gezien het spelbeeld een terechte uitslag. Maar natuurlijk wel jammer voor ons, omdat de kans kampioen te worden nu wel heel erg klein word. Maar hij is er nog wel…

Al met al heeft iedereen erg goed zijn best gedaan en veel strijd geleverd en zijn we super trots op hen.