Unitas'30 JO15-7
15-04-2017
3-5

Eigenlijk kan ik dit verhaal afdoen met :
11e minuut 1-0 achter; 21e minuut 1-1, afstandsschot Erik; 24e minuut 1-2 afstandsschot Tijn; 34e minuut 1-3 afstandsschot Tijn (tevens ruststand); 4e minuut na rust 2-3; 3 minuten later 2-4, solo Tijn vanaf de middenlijn over rechts en keurig afgerond; 37e minuut (!) 3-4 en 1 minuut later 3-5 Rick intikker. Maar dit is wel erg klinisch.
Vier overwinningen op rij zou toch het geloof in ons team moeten brengen, dat we voor geen enkel team angst hoeven te hebben; zeker niet voor de nummer laatst in de competitie. Toch begonnen we niet goed en te slap....
Vandaag speelden we dus een uitwedstrijd tegen Seolto O15-2; deze ploeg staat stijf onderaan met nog geen enkel punt. Voor de wedstrijd de jongens nog gewaarschuwd dat dit de gevaarlijkste tegenstanders zijn. Zij gaan op jacht naar de eerste punten en wij kunnen alleen maar verliezen. Zonder een licht geblesseerde Bram (dank je wel voor het vlaggen!), begonnen we enigszins gehavend aan de wedstrijd. Vanaf de aftrap waren wij de bovenliggende partij, windje in de rug en het was wachten op het eerste doelpunt...., maar kansjes worden gemist en werkelijk vanuit het niets kan Seolto op een 1-0 voorsprong komen. In de 9e minuut knijpen ze er over links uit, onoplettendheid in de verdediging en bij hun eerste aanval is het gelijk raak. Maar wij bleven de bovenliggende partij en de kansen zouden komen. Tien minuten later was het dan eindelijk raak: een afstandsschot van Erik werd totaal verkeerd beoordeeld door de keeper en de 1-1 was een feit. Drie minuten was het weer raak, windje mee raakte Tijn de bal wel erg lekker en vanaf zo'n metertje of 18 werd de doelman weer gepasseerd; 1-2. Seolto was rijp voor een grotere achterstand, maar we bleven slordig en ongeconcentreerd. Een minuut voor rust kwam dan toch de beloning, weer een afstandsschot van Tijn en de ruststand werd bepaald op 1-3.
In de rust hebben we wat omzettingen doorgevoerd, maar eerlijk is eerlijk, het werd er niet beter op. Sterker: in de 4e minuut na rust kwam Seolto dichterbij. Gebrek aan concentratie achterin en een tegenstander kon vanaf de middenlijn richting het doel van Damien. Via een droge schuiver werd hij gepasseerd en plots was het 2-3! Drie minuten later kreeg Tijn het op zijn heupen. Net nog op eigen helft ontving hij de bal en via de rechterzijde ging hij er van door. Gewoon de kortste weg naar het doel en Tijn scoorde zijn derde van deze wedstrijd. De marge was weer 2 doelpunten, 2-4. Drie minuten later was er bijna de 2-5, maar een scrimmage voor het doel was niet besteed aan ons; Seolto kon de bal nog net wegwerken. De wedstrijd bolde langzaam naar het einde, wij bleven beter, maar het was nog steeds matig. 2 Minuten in blessuretijd: weer onoplettendheid in de verdediging, op de valreep werd het nog 3-4. De scheidsrechter bleef tijd bijtrekken, waarom? Geen idee. Op de valreep dachten we..... Vanaf de aftrap een aanval over de rechterflank, voorzet die aan het doel en iedereen voorbij dreigt te gaan, maar bij de verre paal staat Rick. Met een intikker zorgde hij voor de 3-5 eindstand.
Al met al een moeizame overwinning, wel terecht maar toch moeizaam. Willen we punten blijven halen, dan zal het voetbal en inzet toch moeten zijn als de voorgaande wedstrijden en moeten we dit maar als een incident beschouwen.