Unitas'30 JO15-7
METO JO15-2
12-04-2017
3-2

Na drie overwinningen op rij kregen we vandaag een tegenstander die pas één wedstrijd verloren had in deze competitie. En dat was tegen de koploper. Met zes overwinningen stond onze tegenstander, M.E.TO.O15-2, op een mooie tweede plaats; een geduchte tegenstander dus. Daarbij kwam ook nog eens dat zij over een wel erg goede defensie en doelman moesten beschikken, want in zeven wedstrijden hadden zij maar vier doelpunten tegengehad en dat was uitgerekend in hun enige verliespartij (1-4 tegen Roosendaal).
Deze inhaalwedstrijd begonnen voltallig; en iedereen was het voor de wedstrijd er over eens: we geven ons niet zo maar gewonnen. Om iets meer verdedigende zekerheid in te bouwen weken we af van het 4-3-3-systeem en posteerden we een extra speler op het middenveld. Met 4-4-2 begonnen we aan de wedstrijd en al snel werd duidelijk dat dit geen verkeerde optie was. Al in de tweede minuut ging Martijn er van door over de rechterkant, schoot de bal voor het doel en deze werd helaas net gemist door Luuk die een stapje te kort kwam. Maar uit de volgende aanval viel al het eerste doelpunt. Een lucky, maar wat doet dat er toe. Net binnen de zestien kreeg Tijn de bal voor zijn voeten en hij scoorde met een droge schuiver; al ging de keeper op zijn zachtst gezegd niet helemaal vrij uit bij dit doelpunt; de 1-0 was een feit. M.E.T.O. kwam nauwelijks aan vallen toe, want we bleven goed druk zetten en hun op inzet aftroeven. Pas in de 9e minuut kregen de gasten hun eerste hoekschop te nemen. Drie minuten later "herhaalde zich de geschiedenis" van de 2e minuut; alleen was het nu Tijn die de bal vanaf rechts voor het doel gooide en weer kwam Luuk een stapje tekort. Door de 1-0 voorsprong bleef het wel spannend voor iedereen die ons team een warm hard toedraagt. In de 25ste minuut kregen we een vrije trap aan de rechterkant van het strafschopgebied; deze werd door Tijn voor het doel gebracht, Martijn schampte de bal met zijn hoofd en de bal ging net voorbij de verre hoek, helaas aan de verkeerde kant van de paal. Zo gingen we rusten met een 1-0 voorsprong.
Ook in de tweede helft was de derde minuut ons goed gezind: een vrije trap van Tijn vanaf de helft van de tegenstander werd eigenlijk niet goed getrapt. De bal belandde echter met wat geluk voor de voeten van Dennis die goed oplette en de 2-0 voorsprong op het scorebord bracht. We gingen allemaal geloven dat een goed resultaat te behalen was tegen deze prima tegenstander. Dat werd in de 17e minuut onderstreept door Tijn, die met een streep van een schot de marge op drie doelpunten bracht. Maar iedereen aan de kant voelde dat het nog niet was gedaan. We raakten vermoeid en dus ook slordiger; M.E.T.O. kon er een paar keer gevaarlijk uitkomen. Ze kregen in de 20ste minuut een vrije trap op zo'n 18 meter van het doel en deze werd onberispelijk ingeschoten, 3-1. M.E.T.O. voelde ons wankelen en ging furieus op zoek naar meer. De 3-2 kwam er dan ook, ditmaal via een afstandsschot in de 28ste minuut. We begrepen dat het nog billen knijpen zou worden aan het eind van de wedstrijd. Zelf kwamen we niet meer aan aanvallen toe. In de 31ste minuut kreeg M.E.TO. weer een vrije trap, vrijwel op dezelfde plaats als waarvan zij de 3-1 hadden gemaakt. Dezelfde speler ging achter de bal staan en nam de vrije trap. De bal zou ongetwijfeld in de rechter hoek zijn beland, ware het niet dat Bram er nog net zijn hoofd tegen aankon zetten, de bal belandde zodoende tegen de onderkant van de lat en stuitte terug in het veld.
Dit was gelijk het laatste wapenfeit van de wedstrijd. Onze gasten bleven het nog wel proberen, maar met man en macht bleven we stand houden. En na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter waren de drie punten binnen.
Al met al een geweldig resultaat tegen een goede tegenstander. Jullie hebben het spannend gemaakt, maar de vele toeschouwers aan de kant kregen wel waar voor hun geld.... Proficiat jongens!