Unitas’30 JO13-4 herpakt zich in 2e helft

Unitas'30 JO13-4
Roosendaal JO13-8 ZA
29-10-2016
8-1

Vandaag de laatste bekerpoule wedstrijd thuis tegen Roosendaal JO13-4. De vorige twee wedstrijden hadden we dik gewonnen en Roosendaal had deze beide dik verloren, dus op papier zouden we moeten winnen. Maar je moet de huid nog niet verkopen als de beer nog niet geschoten is.. Dus er moest nog wel goed gevoetbald worden.

Eenmaal op het veld, bleek Roosendaal JO13-8 uit allemaal 1e jaars D spelers te bestaan, terwijl ons team allemaal 2e jaars D spelers zijn. Des te knapper was de prestatie van Roosendaal, dat ze het 1e kwartier weinig kansen weggaven. Sterker nog door een counter kwam Roosendaal alleen voor de keeper en maakte de 0-1. Gezien het spelbeeld niet geheel verdiend. Maar wel knap! Het lukte Unitas’30 JO13-4 maar niet om goed in het spel te komen. Er waren wel kansjes, maar geen echte grote. Ook was niet iedere speler even fel, en als de bal werd overwonnen, werd deze vaak weer in de voeten van de tegenstander gespeeld.
Na 15 minuten werd Gido in de spit gezet, wat uiteindelijk gunstig uitpakte. Want Gido schoot na een assist van Cas over rechts de 1-1 binnen. Even later was er een vrije trap van Gido, die door een speler van Roosendaal uit de kruising werd geslagen: HANDS, dus penalty. Aangezien Gido de vrije trap had genomen, mocht hij ook de penalty nemen. Deze ging ook strak in de kruising: 2-1. Daarna speelde Unitas’30 nog erg rommelig tot aan de rust.
Na de toespraak in de rust leken de spelers van Unitas'30 JO13-4 zich te herpakken. De combinaties gingen beter lopen en de spelers waren allemaal fel op de bal. Het was Cas die 3-1 maakte. En Unitas'30 zette door: Imad scoorde 4-1 uit een counter. Gido die in de tweede helft weer laatste man stond kwam mee naar voren en scoorde zijn derde: 5-1. Daarna volgde de mooiste combi van de dag over de linker flank Boaz speelde de bal naar Indy, die passte snel door naar Shay en Shay gaf hem diep op Imad, en maakte 6-1. Even later werd er in de 16 een overtreding op Shay begaan, weer een penalty. Shay maakte deze koelbloedig af, voor de kenner op zijn Johan Neeskens. Tenslotte wist Imad ook nog de 8-1 te maken.

Nog niet vernoemd maar er is zeker ook goed gespeeld door: Song, die vandaag als gast speler meedeed, Levi, Jef, Thijs, Sam en Emre. En… we zijn door naar de volgende bekerronde. Wat op zich ook een goede prestatie is.

Terugkijkende op de wedstrijd moeten we de complimenten aan Roosendaal JO13-8 geven, omdat ze het ons in de eerste helft erg lastig maakten. Maar gelukkig wisten onze toppers zich in de tweede helft te herpakken. Het is al weer een tijdje geleden dat ze zo goed hebben samengespeeld. Hopelijk laten ze dit volgende week weer zien.