BEKERSTUNT A2: WINST OP DVO’60 BRENGT ZE NAAR DE FINALE!

Unitas'30 A2
14-05-2016
3-4

Scheidsrechter:   Ridder, C.A. den

Zaterdag 14 mei 15.00 uur stond met rood gekalkt in de agenda’s van de mannen van A2. Dan is de halve finale van de KNVB beker tegen DVO’60 A1 uit Roosendaal. Coach Robin Sprenkels had de trainingen al 2 weken afgestemd op deze lastige tegenstander om met een zo goed mogelijk tactisch strijdplan deze clash in te kunnen gaan. Nog maar 4 weken geleden troffen we deze tegenstander ook in de competitie. Toen werd er naar een 1-2 overwinning gebikkeld. Maar dat zegt natuurlijk niet zo veel, want een bekerwedstrijd is de bekende “wedstrijd op zich”.

Alle 12 vedettes waren stipt op tijd aanwezig op de Leur. Kanjer Marnik is voor stage in het buitenland en zat naar verluid aan de radio gekluisterd om het rechtstreeks verslag mee te kunnen maken. Rachid en Nick uit de B2 waren bereid aan te sluiten zodat we met 14 mannen naar het gezellige sportpark van DVO’60 vertrokken. Een koud maar venijnig windje, graad of 13, hobbelig grasveld, dus genoeg ingrediënten voor een lekker potje ballen. Een drukke bedoeling daar, want er was ook een F-toernooi aan de gang. Tientallen knulletjes van een jaar of 7 hadden bezit genomen van de velden en gemoedelijke kantine van DVO. De door de KNVB aangestelde scheidsrechter nam deze wedstrijd eveneens serieus, want plotseling bleek dat hij graag de juiste spelers bij de juiste rugnummers wilde. Al een jaar zitten er twee shirts met nummer 10 in de tas van A2, zodat er met een sneltreinvaart nog een shirt met nummer 15 ingevlogen moest worden. Bovendien moest interim-grensjager Kees Halters zich tijdig bij de scheidsrechter vervoegen om alle regels van het voetbalspel nog eens door te nemen. Gelukkig, Kees slaagde glansrijk voor deze toets en mocht zijn ooit zo favoriete vrijetijdsbesteding op de zaterdagmiddag nog een keer laten zien aan het massaal toegestroomde publiek van de Leur. De laatste keer was hij er na 10 minuten echter al klaar mee, dus iedereen was benieuwd of Kees het anderhalf uur zou volhouden. Ook “gouden helpende hand” en trainer Leon de Bruijn was speciaal komen kijken wat de boys erg goed deed. Ondertussen waren de bikkels van A2 begonnen aan hun strakke en gedisciplineerde warming up.

Om 15.10 uur floot de arbiter op zijn fluit, overstemde gelukkig de enthousiaste speaker van DVO’60 (die alle F teams op tijd op alle veldjes moest zien te krijgen, wat zo te horen nog een heel karwei bleek te zijn) en we waren begonnen. A2 liet meteen zien dat ze geconcentreerd aan de wedstrijd begonnen. Goed positiespel en de bal simpelweg naar de dezelfde kleur spelen. Hoe eenvoudig kan je het jezelf maken! Dat resulteerde na 10 minuten voetbal in de 0-1. “Speedy Gonzales” (voor de jonge lezers: daar keken wij – 40-ers – vroeger naar op de televisie als klein kind; een Mexicaanse muis die heel snel kon lopen) Niels Halters ontsnapte op zijn favoriete linkerflank aan zijn tegenstander en gaf een heerlijke voorzet. Die kwam precies voor de voeten van onze spits Faisal en zulke kansjes moet je deze killer niet geven. Hij tikte de bal beheerst in het net: voorsprong voor Unitas’30. DVO gaf echter goed partij en ook zij kwamen regelmatig in de Leurse “zestien” wat ook kansjes opleverde voor de Roosendalers. Keeper Dylan was echter steeds op zijn hoede. Na een half uur op links een soortgelijke actie van Niels. Weer een sprintje langs de linker zijlijn, bal voor geven en Faisal stond daar nog steeds op de bus te wachten (zo leek het). Hij tikte in één beweging de bal weer in het doel: 0-2. Uitzinnige vreugde bij de Unitassers. Het zal toch niet…..

In de rust vergaapten de meegereisde toeschouwers zich nog even aan het F toernooi. De enthousiaste speaker van DVO had zijn middag want hij mocht er lustig op los speakeren. Tegelijkertijd warmdeA2 zich in de goed geoutilleerde kleedkamer op voor de tweede helft.

Na rust verving sterspeler Billy (die ook was komen trainen deze week) rechtsback Yoshi. Binnen een kwartier stond het echter 2-2. DVO ging beter voetballen en Unitas’30 had hier even geen antwoord op. De ongetwijfeld pittige peptalk van de coach van de oranje-witten had geholpen, want de wedstrijd speelde zich voornamelijk af op de helft van Unitas. Gezegd mag worden dat de tweede goal van DVO een beauty was. Een strakke vrije trap die in één streep in de kruising werd gejaagd. Applaus was terecht. En de stand eigenlijk ook. DVO kreeg meer kansen en eerlijk is eerlijk: zij kregen ook de meeste kansen over de hele wedstrijd. Soms leek het wel een wonder dat de bal er niet in ging. Maar goed, Johan Cruijff zei altijd: als je wilt winnen, moet je scoren. En dat deden ze niet, dus Cruijff had weer eens gelijk. Het eerste half uur in de tweede helft stonden onze geelhemden dus behoorlijk onder druk. Daarna ging het weer beter lopen. De middenvelders Wout, Rick en Wessel lieten de bal weer rondgaan en er werd weer meer gezocht naar de snelle Niels en medespits Youri. Achterin gaven Yoshi, Teun, Bob en aanvoerder & voorbeeld “Tommy” Buiks, weinig meer weg. Dat resulteerde in een geweldige goal. Op het middenveld werden de DVO-ers het bos in gestuurd. Een geweldige pass kwam (weer aan de linkerkant) bij Niels terecht die zich met een goeie actie vrijspeelde, naar binnen trok en de bal schitterend achter de vertwijfelde (maar overigens wel uitstekend keepende) Roosendaalse sluitpost schoof. Unitas’30 staat weer voor: 2-3. Inmiddels was Faisal met een hamstringblessure afgehaakt (laten we hopen dat ‘ie weer snel fit wordt) en was Rachid in de ploeg gekomen. Een bloedstollende laatste 10 minuten waren aangebroken. Zoals ook de achtste- en kwartfinale spannend waren bij A2. Zowel tegen Seolto als MOC’17 eindigde de wedstrijd in een gelijkspel waarna penalty’s de einduitslag bepaalden. Zover wilde coach Sprenkels het niet laten komen want met Diego Simeone-achtige trekjes schreeuwde hij zijn ploeg naar een zege. Ook Bob moest 2 minuten voor tijd uit het veld vanwege een blessure. De tweede Buiks (Nick) kwam hem nog vervangen. Eén minuut voor tijd valt in een duw en trek duel met Rick de spits van DVO slim tegen de grond en de scheids fluit voor een vrije trap op de zestien meter lijn. O jee, want de vorige was raak. Hij schiet de bal in de muur, opluchting alom. Maar in een volgend spelmoment ligt de bal plotseling op de stip in het Roosendaalse strafschopgebied: penalty voor DVO. Nog altijd is niet precies duidelijk wat er gebeurde. Daar trok de nummer 6 van DVO zich geen moer van aan en schiet de bal koelbloedig achter Dylan: 3-3. 90 minuten gevoetbald dus iedereen maakte zich op voor een nieuwe penalty-reeks. Overigens had coach Sprenkels de laatste 10 minuten van de reguliere trainingen ingeruimd voor het oefenen van de penalty’s en het “lijstje” was ook al gemaakt. Vanwege wat blessures laat de scheidsrechter nog doorspelen. Spanning bij de Roosendaalse en Leurse fans en inmiddels stonden ook tientallen ouders en knulletjes van 7 langs de lijn want het F-toernooi was inmiddels afgelopen. A2 gaf in de 5e minuut van de blessuretijd nog een keer gas. De bal werd vanaf links wederom voor het doel gewerkt en warempel: daar stond linkspoot Rachid van de B2. Hij nam de bal in één keer met rechts (zijn chocoladebeen) ………….en………..de bal gaat langs de goalie van DVO. GOAL !!!! Wat een enorme ontlading: 3-4. Daarna volgde nog een zweterige minuut waarna na 96 minuten de wedstrijd werd afgefloten.

Wat een geweldige wedstrijd ! Eerlijk is eerlijk: DVO kreeg meer kansen en zullen zich nog wel eens achter de oren krabben waarom ze die er allemaal niet in schoten. Maar Unitas had het betere spel en was koelbloediger bij het benutten van de gecreëerde kansen. Iedereen heeft genoten van een heerlijke, maar ook sportieve wedstrijd. Complimenten ook aan DVO die met opgeheven hoofd het bekertoernooi kunnen verlaten. Goede wedstrijd gespeeld, en een leuk en sportief team en dito leiding. Unitas’30 A2 kon met opgetogen hoofd terug naar Etten-Leur-Noord. Helaas had Annie de kantine al op slot gedraaid, waardoor er geen versnapering meer in zat op de Lage Banken. Naar verluid hebben de meesten dat ‘s avonds ruimschoots goed gemaakt in de tent bij de Leurse Havenfeesten.

Op naar de bekerfinale. We spelen dan tegen ’s Heer Arendskerke A1 (wie ?) en wel op neutraal terrein. Wie dat zijn en waar dat ligt dat allemaal ligt, kun je thuis nakijken in de Bosatlas. Komende donderdag overhoring op de training.

Mannen van A2: namens mij (als supporter/ouder) en namens Unitas’30 (als bestuurslid): van harte gefeliciteerd met jullie overwinning! 27 mei in elk geval nog lekker ballen op het toernooi bij DSE. En daarna nog opmaken voor de finale, succes en tot dan !

Voor de geïnteresseerden: Blauw-Wit '57 F4 heeft het F-toernooi van DVO’60 gewonnen ;-)