Nieuw Borgvliet D2
30-04-2016
1-4

Scheidsrechter:   Nagtegaal, Tim
Vandaag hadden we de thuiswedstrijd tegen Nieuw Borgvliet D2. Het was er op of er onder. De winnaar van deze partij wordt normaal gesproken de kampioen van de voorjaarscompetitie. Wij hadden een achterstand van 1 punt, maar ook wel een wedstrijd minder gespeeld. Winnen was dus het devies.
We moesten wel gehavend aan de wedstrijd beginnen met maar liefst vier afmeldingen: vakantie, scoutingkamp en een blessure zorgden er voor dat Tijn, Sem O, Luuk en Martijn niet aanwezig konden zijn. Dit tekort aan spelers werd opgevangen door aanvulling vanuit de D4, waarvoor dank aan deze jongens. Met Sem in een vrije rol om hun gevaarlijkste speler aan banden te leggen, werd onder het oog van vele supporters begonnen aan de wedstrijd. Supporters trouwens van beide teams, want ook vanuit Bergen op Zoom waren er velen naar Etten-Leur afgereisd.
Het begin van de wedstrijd ging gelijk op, beide teams waren zich bewust van de belangen. Er waren wat kansjes voor over en weer, maar echt gevaarlijk werden geen van beiden. Tot in de 10e minuut. Hun gevaarlijkste aanvaller ging er met de bal vandoor en was niet te stoppen door onze verdediging. De 0-1 achterstand was een feit. We waren wel gelijk wakker (voor zover nodig natuurlijk) en we gingen op zoek naar de gelijkmaker. Een paar leuke aanvallen met goed spel, maar een doelpunt leverde het vooralsnog niet op. Tot Sem in de 18e minuut voor het hoogtepunt van de wedstrijd zorgde. Van ver buiten het stafschopgebied haalde hij met zijn linker verwoestend uit, onhoudbaar voor de doelman en de stand was weer gelijk. De eerste helft bleef op en neer gaan en daardoor bleef het lang spannend, gescoord werd er niet meer en met 1-1 zochten beide teams de kleedkamer op.
In de rust de jongens er op gewezen, dat we niet slecht speelde en dat er nog wel kansjes zouden komen......... Gewoon zo doorgaan. Vol goede moed werd het veld weer opgezocht.
5 Minuten na rust : onachtzaamheid in onze verdediging, hun gevaarlijkste man werd even losgelaten en daarmee was hij gelijk vertrokken voor een rush over het veld richting Bram. Waar we niet op hoopten, gebeurde wel: weer kwamen we op achterstand. Niet bij de pakken neerzitten, de wedstrijd duurde nog zo'n 25 minuten, voldoende tijd dus om weer gelijk te maken. Drie minuten later was het weer raak; helaas niet voor ons. Een zelfde soort aanval en we keken tegen een 1-3 achterstand aan. Het siert iedereen dat we er ondanks deze achterstand toch in bleven geloven. We kregen zelfs de beste kansen, het lukte alleen niet om deze kansen te benutten. We knakten niet en bleven redelijk voetballen. Vijf minuten voor het eindsignaal werd weer duidelijk dat Nieuw Borgvliet over twee hele goede voetballers beschikt. Een prima aanval van hun en de 1-4 eindstand werd op het scorebord gezet.
Na het laatste fluitsignaal werd langzaam de kleedkamer opgezocht, beseffende dat de nederlaag pijnlijk, wat geflatteerd, maar wel terecht was. Daarmee zijn natuurlijk ook de kampioensaspiraties op een laag pitje, zeg maar waakvlammetje gezet. Alleen bij puntverlies van Borgvliet in hun laatste wedstrijd, hebben wij nog kans op de titel.
Al met al een leerzame wedstrijd. We hebben eigenlijk niet verloren van Borgvliet D2, maar verloren van hun twee aanvallers
die heel het team dragen. Wat ons rest is hopen op een misstap van Borgvliet en anders vol gaan voor die eveneens mooie 2e plek!