Superspannende halve finale bekerwedstrijd met TWEE VERSLAGEN!!

0-0

Scheidsrechter:   ,
VERSLAG D3:

Bijzondere halve finale bekerwedstrijd

Onder prima leiding van scheidsrechter Bob Frauenfelder werd donderdagavond 28 mei 2016 de halve finale van de bekerwedstrijd door Unitas’30 D3 – Unitas’30 012 gespeeld. Veel belangstellende/supporters waren gekomen om de jongens aan te moedigen en de wedstrijd te aanschouwen.
Direct na het fluitsignaal werd duidelijk dat de 012 gretig was, en ze combineerde keurig tot op de rand van de 16 van Wouter (keeper D3). Doelpogingen werden afgeslagen door de goede verdediging van D3.
Na 20 minuten zag het er naar uit dat de 012 voor de rust de trekker over wilde halen, maar ondanks de sublieme opbouw bleef een doelpunt uit.
D3 speelde na balverovering keurig uit, maar regelmatig ontbrak de aansluiting waardoor ze alleen bij vlagen dreigend werden, en de eerste helft op naam van 012 gezet mocht worden.

Na de rust kwamen de mannen van D3 beter in de wedstrijd, en vonden elkaar gemakkelijker na balverovering. De combinaties werden zuiverder en drongen de jongens van D3 via beter spelverdeling op het middenveld door tot de 16 meter van Fin (keeper van 012). Ook D3 slaagde er niet in om tot scoren te komen. Niet omdat ze dat niet kunnen, maar de verdediging van 012 was zeker zo goed als van D3, erg lastig dus.
Rond de 50e minuut kwam D3 nog goed weg tijdens de schiettent die de jongens van 012 opende rondom het 16 meter gebied. D3 creëerde nog tweetal kansen waarvan een helaas afketste op de lat en een net naast de goal ging. De scheidsrechter floot af. 0-0

De strafschoppenserie bood verlossing. Na de reeks van 5 penalty’s die stoer werden genomen was de uitkomst onbeslist 4-4. De penaltyreeks werd vervolgd door om en om schieten.
De speler van 012 miste. Wouter stopte dat schot.
Onze D3 speler nr.10 pakte de bal op en schoot deze koelbloedig in de touwen. Bam, over en uit. Unitas’30 012 naar “huis” en Unitas’30 D3 in de bekerfinale. De ontlading was groot, en met gepaste trots schoven de D3 mannen in de kantine bij Annie aan voor de frietjes, die Tim op het menu had gezet omdat hij jarig was.

Gefeliciteerd mannen!
In combinatie met het behaalde kampioenschap is duidelijk dat samenwerking en respect de sleutel tot succes is.
Op naar de bekerfinale!

===============================================

VERSLAG O12:

Bekerthriller op De Lage Banken

Donderdagavond 28 april, onder een prachtig voorjaars-, of was het najaar?, zonnetje, stond de halve finale van de KNVB Beker tussen Unitas'30 D3 en Unitas'30 O12 op het programma. Buiten het feit dat we hier spreken over twee enorm talentvolle teams in deze mooie lichting, waren er nog een aantal bijzonderheden: Tim Visser was jarig, er stonden drie Richards langs de lijn, de scheids was in bloedvorm, twee goudeerlijke grensrechters, 100 man (?) publiek! en het was een heuse strijd op leven en dood waarbij uiteindelijk een strafschoppenreeks voor de beslissing moest zorgen.

17:50u. De jongens van D3 gingen naar de kleedkamer.
17:58u. De jongens van O12 gingen naar de kleedkamer.
18:05u. D3 betrad de arena, alias veld 1, voor de warming-up. Drie minuten later volgde O12.
18:25u. Paniek. Scheidsrechter Bob zou later zijn. Maar hoeveel later?
18:33u. Aanvang wedstrijd. De zenuwen gierden door ieders lichaam. Spelers, leiders, ouders, opa's, oma's, sympathisanten. Allen liefhebber.

In de eerste helft was O12 oppermachtig. Ondergetekend kijkt enigszins door een geel-zwarte bril. Maar de jongste jongetjes van het veld wisten elkaar goed te vinden en stichtten regelmatig voor gevaar. Helaas was er wat pech en gebrek aan kracht in de laatste fase van de aanval. De jongens van D3 hadden hun handen vol aan de snelle combinaties en de aalvlugge O12-ers.

19:03u. Rust.
19:13u. Beide teams kwamen weer het veld op.

In de tweede helft werd het wat rommeliger. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld. Beide teams kregen twee enorme mogelijkheden om te scoren, waarbij de mogelijkheid van O12 zelfs bestond uit diverse mogelijkheden. In een scrimmage werd de bal liefst 7x op het doel geschoten. Elke keer zat er een been, een bovenlichaam of een eigen speler tussen. Hij wilde er maar niet in. In de laatste tien minuten vloeiden de krachten weg en werd D3 een paar keer gevaarlijk. O12 had geluk met een bal op de lat van Michael en een gemiste kans van Jesse.

19:43. Einde wedstrijd, 0-0. Penalty's dus.

De eerste werd genomen door Lars, die een puike wedstrijd speelde. De aanloop was kort, de hoek was goed. Maar te ver! Het schot van Lars ging net langs de verkeerde kant van de paal. De eerste strafschop van D3 werd genomen door Jovi. Finn zat er nog wel aan, maar het schot was te hard. 1-0.
Rick Rademaker stond op voor de tweede en faalde niet. Ook Thijm maakte geen fout. 2-1.
Bas maakte geen fout en schoot raak. En ook Ozan scoorde, 3-2. Pffff, wat was het spannend.
Nu Daan. De enige linkspoot van O12. Geen twijfels bij Daan, zijn schot belandde in de kruising. Nico van D3 miste! Zijn schoot ging over. Nu was het gelijk, 3-3.
Nourdinne stapte naar voor voor de laatste strafschop, hopelijk. Zijn aanloop was goed en het schot nog beter, 4-3 voor O12! Als D3 nu mist, wint O12 ... De jarige Tim stond achter de bal, schiet hard en hoog buiten bereik van Finn, maar op de lat!!! Maar nee, tegen de rug van Finn, en in het goal ... 4-4.

Na een gelijke stand bij de eerste vijf strafschoppen, breekt de knock out aan. Ieder team mag een penalty nemen en het team mist, heeft verloren. Joren nam de zesde strafschop. Redding van doelman Wouter. O12 treurde, maar had nog hoop. De koele Daan pakte de bal en legde deze op de stip. Paar stappen naar achter, zelfverzekerde aanloop en buiten bereik van Finn in de hoek. 5-4 voor D3.

Zo eindigde deze mooie wedstrijd met een sensationele strafschoppenreeks. De teleurstelling bij O12 en de blijdschap van D3 waren groots, een 'mooi' contrast van emoties in de sport. Als vereniging kunnen we trots zijn op deze twee teams. Wat maakten ze er een mooi schouwspel van.

De spelers en begeleiding van O12 wensen ONZE D3 enorm veel succes toe in de finale!