Virtus D5
23-04-2016
6-1

Scheidsrechter:   Machielse, Jan

Voordat de wedstrijd begon hebben wij in de kleedkamer de jongens allereerst gefeliciteerd met een heel mooi resultaat. D6 is namelijk tweede geworden in het fair-playklassement van Unitas! Waarlijk een mooi resultaat. Immers voor spelers met de D-leeftijd is het toch "moeilijker:" om zich op het veld altijd sportief te gedragen, ze zijn immers mondiger dan een E- of F-pupil en accepteren niet alles zo maar van de scheids, van de tegenstander en soms ook van ons. Een mooie prestatie jongens, nogmaals proficiat namens ons!
Soms heb je van die momenten dat je al in de aan de warming-up kunt zien of er serieus naar een wedstrijd wordt toegeleefd. Strakke koppies, de intensiteit waarmee de warming-up wordt gedaan, kortom serieus met de warming-up bezig zijn. Allemaal dingen die er op duiden dat ze echt willen winnen. Maar helaas, dat zagen we voor de wedstrijd van vandaag dus nauwelijks of (minstens bij sommigen) onvoldoende. De gedachte van "het komt wel goed vandaag" leefde bij te veel jongens.
De tegenstander van vandaag was Virtus D5. Virtus hadden we al getroffen in de tweede wedstrijd van de competitie; in Zevenbergen wonnen we de wedstrijd met 1-4. Misschien was dat wel de reden van het slappe begin aan de wedstrijd. Door de rugblessure van Martijn moest Tijn de positie van laatste man overnemen en daardoor misten we de stootkracht van Tijn op het middenveld. Het duurde dan ook eventjes voordat we alles goed hadden staan en dat resulteerde er in dat Virtus in het begin van de wedstrijd zeker niet de mindere was, integendeel. Ze kwamen soms gevaarlijk dicht bij Bram en dat resulteerde in de zesde minuut tot een doelpunt voor de gasten; we stonden zo maar met 0-1 achter! Gelukkig had iedereen wel het besef dat deze wedstrijd gewonnen moest worden wilden we blijven meedoen voor het kampioenschap. Het herstel kwam snel. We gingen beter spelen en wat wij al even hadden gemist, bleef nu wel achterwege: er werd minder solo gelopen, de combinaties werden gezocht, bal het werk laten doen enzovoort. Clichés allemaal, maar wel waar! Virtus kwam er nauwelijks nog aan de pas. In de tiende minuut werd de stand gelijk getrokken. Een prima steekpass van Erik, die een paar minuten eerder de bal net naast de verkeerde kant van de paal schoot, op Sem B.. Sem aarzelde geen moment om de gelijkmaker binnen te schieten. We konden de hele eerste helft het niveau redelijk vasthouden, een paar mooie aanvallen, soms wat pech in de afronding, of toch net niet attent genoeg reageren op een afvallende bal. Mede daardoor duurde het tot in de 25ste minuut voor we op voorsprong kwamen. Weer was het Erik met een uitstekende pass/assist. Nu was het Luuk die de Zevenbergse doelman passeerde, de 0-1 achterstand was nu rechtgezet in een 2-1 voorsprong. Drie minuten later kwam de ruststand op het scorebord. Na twee prima assists was het nu Erik zelf die met na mooie loopactie de 3-1 maakte.
Tijdens de rust waren er weinig opmerkingen onzerzijds. Doorgaan en concentratie vasthouden, de score verder uitbreiden met het oog op het doelsaldo. Maar dat begrepen ze zelf ook wel, hier wordt vaak genoeg op gehamerd! En inderdaad gingen we verder waar we voor rust mee gestopt waren. Een hoekschop in de 5e minuut na rust vanaf rechts werd genomen door Sem B.; de bal belandde precies op het hoofd van Milan, die de 4-1 maakte. Virtus kwam nog maar sporadisch voor het doel van Bram, die verder weinig moeite had met de weinige ballen die hij wel kreeg. In de 15e minuut was het weer raak. Ditmaal besloot Sem B. de bal maar eens vanaf een metertje of 17/18 op het doel te schieten. De doelman had geen passend antwoord hierop en de 5-1 was een feit. Vijf minuten later werd de eindstand al bereikt. Een hele goede voorzet van Lars vanaf rechts belandde precies bij Luuk die zijn tweede doelpunt van deze wedstrijd maakte, 6-1. De wedstrijd werd vervolgens "professioneel" uitgespeeld, helaas zonder meer doelpunten. Enig smetje op de wedstrijd was dat de rugblessure van Martijn hardnekkig is en blijft en alleen maar, ondanks de fysio, erger wordt.
Al met al weer een mooi resultaat. We houden de race om het kampioen nog steeds vol! Komende weken krijgen we te maken met de twee concurrenten voor dit kampioenschap, eerst Nieuw Borgvliet D2 thuis en dan op bezoek bij S.C. Gastel D3. Helaas moeten we door vakantie, scoutingkamp en de blessure van Martijn een aantal spelers missen. We zullen dus hulptroepen moeten inschakelen!