ASWH O12
Unitas'30 O12
23-04-2016
0-6

Vanwege het mooie speelschema van de O12, waren we weer een keer vrij, terwijl bijna iedereen moest voetballen. Toch vonden we nog een O12 tegenstander in ASWH D3. Het nadeel is, dat er geen ruimte voor dit soort wedstrijden thuis is, vanwege de vele teams van Unitas’30. Gelukkig kunnen we wel uit voetballen al is het om 14:30.

De standaard zin van elk verslag verschijnt nu: We waren vandaag wederom niet compleet. Joren was er niet bij, omdat zijn vader er nodig is uit moest en Bram O was geblesseerd. Hierdoor waren we maar met 12 man, maar dan komt iedereen lekker veel aan voetbal toe. De beginopstelling was: Finn in de goal, achterin Lars, Boaz, Yin en Luan, op het middenveld Rick, Tobias en Bas e n voorin Nourdinne, Bram S en Rik. Dit betekent dat Daan als reserve begon.

Het begin was duidelijk voor ons. De tegenstander kwam sporadisch van hun helft af en O12 ging steeds beter samenspelen. Na een tijdje was er een corner van Bram S, die de bal goed voor de goal gooide op het hoofd van Tobias, die hem lekker binnen knikte. Dit had hij nodig, want de laatste weken speelde hij niet NAC-waardig. Het smaakte naar meer, want na 5 minuten speelde Tobias zich goed vrij op de 16 meter en knalde de bal in de linker onderhoek (0-2). Ook de 3e treffer kwam van zijn voet en verdween aardig richting de kruising. Een zuivere hattrick dus.

Nu lijkt het of alleen Tobias goed bezig was, maar dat was niet het geval. Het hele team deed lekker voetballen en meerdere 1-2-tjes werden gesignaleerd. Er viel nog een doelpunt van onze andere NACcer. Na weer een sturm und drang aanval over links, stifte hij de bal over de keeper in de linkerhoek. O ja, Bram S heet hij. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust ging het combineren iets lastiger, maar nog steeds waren wij de bovenliggende partij. Ook Daan scoorde weer een keertje en dit was ook een mooie. Een hoge bal van een meter of 20 viel mooi onder lat, bijna in de kruising. De eindstand werd nog hoger na een binnentikkertje bij de verre paal door Tobias na een corner van Daan.

Het was een leuk wedstrijdje om lekker aan het vertrouwen te werken. Om met de woorden van Richard Dingenouts af te sluiten. We hebben op het laatst niet alles gegeven (anders was het 0-10 geworden), zodat we donderdag ook nog iets over hebben.