Unitas’30 D8 sluit competitie af met verdiende overwinning tegen DSE D2

Unitas'30 D8
23-04-2016
2-3

Scheidsrechter:   Schouw, Demian
Vandaag spelen de toppers van Unitas’30 D8 de laatste competitie wedstrijd uit tegen DSE D2. Alle vorige wedstrijden tegen DSE D2 waren mooie gelijkwaardige wedstrijden. Ook hadden de leiders de toppers bij winst of goed spel frietjes beloofd. Dus alle jongens gingen er helemaal voor.
Met Jamie als aanvoerder begonnen iedereen vol goede moed aan de wedstrijd. Toch was het DSE D2 dat de eerste 10 minuten het betere spel had. Maar door Keeper Levi en door de goede inzet van iedereen slaagden zij hier niet in te scoren. Na 10 minuten hadden onze toppers meer grip op de wedstrijd en kreeg Stijn zijn eerste grote kans alleen voor de keeper. Maar deze werd uitstekend door de keeper van DSE gepareerd. Het goede hieraan was wel dat onze toppers door hadden dat Stijn met diepte passes te lanceren was en in zo zeer kansrijke positie kon komen. Een paar minuten later kwam er weer zo’n pass en deze keer wist Stijn wel de keeper te passeren: 0-1. Niet veel later scoorde Stijn in een soortgelijke situatie nog een keer 0-2. Op dit moment van de wedstrijd kregen onze toppers de controle op de wedstrijd. Verdedigers Jamie, Cas, Jef, Gijs, Thijs en Boaz, middenvelders Emre, Gido, Indy en aanvallers, Shay, Stijn, Sam en Niels. Zorgden ervoor dat DSE in deze fase van de wedstrijd niet eens in de buurt kwam van de 16 meter. Tijdens deze overwichtsfase maakte Gido met een Fraai schot de 0-3.
Aan de kant werd al geroepen, frietjes, frietjes. Maar de leiding waarschuwde dat het nog niet voorbij was.. Misschien hadden we die waarschuwing niet moeten geven, want DSE begon onze defensie te doorbreken en scoorde voor rus t nog de 1-3 en de 2-3. Het beloofde dus een spannende tweede helft te gaan worden.
In de tweede helft ging het gelijk op. DSE wist zich beter op te stellen. Het was dus weer een leuke en spannende wedstrijd. Rond de 40e minuut stond Cas plotseling alleen voor de keeper. Hij wist de bal langs de keeper te spelen, maar helaas ging de bal ook naast de goal. Grotere kansen dan deze waren er in de tweede helft niet gekomen, niet voor DSE en niet voor Unitas’30. Iedere speler zette zich in deze tweede helft voor de volle 100% in . Dat resulteerde er dan ook in dat de ruststand de eindstand werd. Over de hele wedstrijd gezien een verdiende overwinning en even later zat iedereen voldaan aan de frietjes.