UNITAS’30 A2 BEKER VERDER NA STRAFSCHOPPEN

MOC'17 A4 ZA
26-03-2016
2-2

Scheidsrechter:   Hermans, Stan
Al weken stond zaterdag 26 maart met dikke letters gekalkt in de agenda’s van de spelers van A2.  Dan staat de kwartfinale van de beker op het programma tegen het verrassend sterke MOC’17 A4.  De selectie was niet compleet. Verdediger Bob was op vakantie, “bakker” Rick is lang geblesseerd en de van onschatbare waarde geachte mannetjesputter Billy kon niet meedoen. Onduidelijk was wat ‘ie gedaan had deze week, maar zijn rug werkte niet mee.  Daarom 3 jongens van de B2 opgetrommeld en met een mooi voorjaarszonnetje floot arbiter Hermans om iets over half drie voor het begin van de wedstrijd.
Het begin was rommelig en het werd direct duidelijk dat MOC zich niet zomaar voorbij liet lopen. Na een minuut of acht spelen stond de 0-1 al op het bord.  Na wat geklungel in de Leurse verdediging, lag de bal plotseling in het doel achter keeper Dylan. Coaches Sprenkels en De Bruijn zagen nog steeds een rommelig Unitas’30 en besloten na 25 minuten in te grijpen. Spits Faisal kwam in het veld, net als Mouchine van de B2.   Unitas kreeg wat meer vat op de wedstrijd en kreeg de eerste kansen, met name via linkerspits Niels.  Dit resulteerde in de 1-1.    Nog maar kort na de gelijkmaker werd er slecht uitverdedigd door de geelhemden en spits Roderick-Jan van MOC maakte hier dankbaar gebruik van. Met 1-2 gingen we aan de thee.
In de tweede helft een beter Unitas’30.  Kennelijk is iedereen in de rust goed op scherp gezet. Na een kwartiertje wordt het 2-2 na een mooie actie en dito goal van Wout. Het voorbereidende werk was van Niels en invaller Mouchine. De wedstrijd blijft spannend tot het einde toe. MOC komt er een aantal keer verassend sterk uit, maar staan steeds buitenspel. Overigens voortreffelijk afgevlagd door interim-grensjager Van der Corput.
Na 94 spannende minuten is het afgelopen. 2-2 en dan meteen strafschoppen.  In januari wist A2 al een strafschoppenreeks succesvol af te ronden tegen Seolto. Dus de verwachtingen waren hoog gespannen. De tweede strafschop van MOC werd hoog overgeschoten door de linksback Maurits en Unitas staat 2-1 voor.  De volgende penalty’s gaan er allemaal in.  Aanvoerder Buiks had de eer van de laatste pingel deze keer overgelaten aan de uiterst koele Marnik.  Hij pakte z’n verantwoordelijkheid en verschalkte de MOC-goalie: 5-3 en A2 naar de halve finale.
Tijdens de derde helft bleef het nog lang gezellig in de gezellige kantine op de Leur !