Unitas'30 O12
Nieuw Borgvliet D1 ZA
16-01-2016
5-2

Vandaag een bekerwedstrijd in ronde ??? tegen Nieuw Borgvliet D1. Deze ploeg had in de ronde daarvoor RBC O12 uitgeschakeld. Dus we waren gewaarschuwd.

We misten 3 spelers, Tobias (vakantie), Boaz (geblesseerd) en Nourdinne (een zware verkoudheid). Hierdoor hadden we maar 11 man van ons zelf en kregen we versterking van de E1. Dit waren Neri, Tom en Alban. Jongens bedankt dat jullie hebben meegedaan. Toen we begonnen, was E1 nog niet klaar, en begonnen we met de volgende opstelling: Finn in de goal, Bram O, Lars, Bas en Finn achterin, Joren Rick en Daan op het middenveld en Rik, Bram S en Luan voorin. Ja geen grapje, Luan als rechtsbuiten en het ging niet onaardig.

De tegenstander bestond voor voor 99% uit 2e jaars D-spelers. Dit betekent dat ze allemaal een kopje groter waren in lengte, maar in kledingmaten waren ze 3x zo groot. Ook qua snelheid zaten er een aantal rappe jongens tussen, maar niet sneller als mijn eigen Speedy Gonzales (Lars).

In het begin golfde het spel op en neer, zonder echte kansen. Dit kwam omdat we vaak onzuiver in de passing zijn. Maar in de 7e minuut was het dan toch raak Bram S ging goed door op links en gaf goed voor op Luan, die de bal netjes in de hoek plaatste (1-0). De vreugde was van korte duur, want na een snelle uitval van Nieuw Borgvliet, kregen ze een corner. Deze werd volgens mij voor de lijn tegengehouden,. Maar de scheidsrechter stond op de achterlijn en zag met zijn haviksoog, dat hij de lijn gepasseerd was. (1-1).

O12 liet zich niet van hun stuk brengen en ging verder op jacht naar meer goals. In de 17e minuut gaf Daan een goede pass op Bram S, die de bal netjes in de hoek schoot. 3 minuten later was het Luan die goed voor gaf op Joren, die de 3-1 maakte. Dit was tevens de ruststand.

Net na de rust was er nog een sporadische uitval van Nieuw Borgvliet, die de bal netjes over Finn in de goal schoten (3-2). De tegenstander had toen nog een klein beetje hoop, maar na de 4-2 gescoord door Neri, was de tegenstand gebroken. De tegenstander was zwaar teleurgesteld en eindigden zelfs met 9 man. Ze waren geknakt.

In de 47e minuut had Daan (goed bezig) zijn 2e assist. Deze keer op Alban die ook zijn goaltje meepikte. Dit was uiteindelijk de eindstand, al hadden we er minimaal 3 bij moeten maken. 1 doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel (Rik), een vrije trap op de 16 (Joren) en een aanval van 6 jongens van Unitas’30 tegen 2 jongens van Nieuw Borgvliet, wat geen goal werd.

Al met al lekker gespeeld en weer een ronde verder. Volgende week weer competitie tegen MOC’17 O12. 3 punten ???