A2 BEKERT VERDER NA PENALTY WINST OP SEOLTO

Seolto A2 ZA
Unitas'30 A2
05-12-2015
1-1

Al een aantal weken was bekend dat onze vedettes op zaterdagochtend 5 december al om 10.30 uur een uitwedstrijd moesten spelen voor de beker tegen Seolto A2. Omdat Zevenbergen haast aan de andere kan van de wereld ligt, had trainer/coach Robin besloten om de jongens al om 09.10 uur  te laten verzamelen op de Lage Banken.  Het logische gevolg was dat we met 13 bleke smoelen vetrokken naar het verre Zevenbergen.   Daar aangekomen waren de omstandigheden bovendien ideaal om een lekkere wedstrijd te voetballen.  Bij Seolto bleek het de enige thuiswedstrijd die dag. Men had voorts besloten de wedstrijd te laten spelen op het meest beroerde bij-veld in de omgeving en de weergoden waren ons ook goed gezind: lekker koud en windkracht 10. Gelukkig was er een dugout om in te schuilen.  Ach nee, toch niet want die staat op het hoofdveld.  Wij moesten het doen met 3 witte plastic stoeltjes.

De wedstrijd begon rommelig.  Weinig combinatievoetbal en de tegenstander rook bloed.   Fanatiek kick-and-rush voetbal leidde na een kwartier in een achterstand: 1-0.    De mannen van A2 werden op dat moment gelukkig een beetje wakker en langzaam maar zeker werd het voetbal ook beter.  Zeker na de inbreng van suber-sub Billy, die als één van de weinige volledig uitgerust en strak aan de wedstrijd begon. Zoals het een echte sportmaan betaamd, nam hij de ploeg bij de hand en gingen we aan de thee met de ruststand in het voordeel van de tegenstander, maar wel met beter voetbal.    Na de rust zagen de ruim aanwezige toeschouwers van De Leur een beter A2.   Het veldspel werd verzorgder en dat resulteerde in de gelijkmaker na ongeveer 10 minuten voetballen.   Goalgetter Faisal ramde de bal naast de prima doelman van de tegenstander: 1-1.    Daarna kwamen er kansen voor beide partijen.  Het had ook zomaar 4-4 kunnen staan.    Toch floot de prima leidende scheidsrechter aan het eind van de wedstrijd voor de eindstand 1-1.     De reglementen schrijven dan voor dat er meteen penalties genomen moeten worden.  Zoals we zo vaak lezen: dan kan het alle kanten op en de spreekwoordelijke loterij is dan gestart.   De Leurse strijders benutten de eerste 2 penalties en keeper Dylan pakte er één van Seolto.    De tegenstander loopt dan achter de feiten aan.   De laatste van Unitas gaat helaas via de paal naast, waardoor er na 5 penalties nog steeds een gelijke stand op het – niet aanwezige – scorebord staat.

Daarna neemt aanvoerder Buiks zijn verantwoordelijkheid en neemt de 6e pingel: raak.    Seolto’s sterspeler Walid neemt de volgende en mist.    Een enorme explosie van vreugde maakte een einde aan deze winderige ochtend in Zevenbergen.   De terugreis werd aangevangen en in de kantine van de Lage Banken werd de derde helft ingezet.   Naar verluid kreeg dit zelfs een vervolg in de vorm van een vierde helft, want de meesten verlieten het pand pas om 18.00 uur.  Gelukkig was er toen sprake van de sluiting van de kantine, anders hadden ze er nu nog gezeten.

Boys: proficiat met deze overwinning!