De Fendert D2 ZA
Unitas'30 O12
05-12-2015
1-4

Vandaag de tweede ronde van de KNVB-beker. Onder insiders ook bekend als 'de kortste weg naar Europa'. Zes-zeven wedstrijdjes winnen en we mogen Europa in!

Nadat we de poulefase hadden overleefd, speelden we vandaag tegen De Fendert D2 - een volledig onbekende tegenstander maar net als ons actief in een eerstejaars competitie. Verder hing er een straf windje, zeg maar gerust 'bijna-storm', dwars over het veld wat nou niet echt ten goede kwam aan het doorgaans verzorgde positiespel van de jongens in het geel.

Dan de wedstrijd. Het begin was dramatisch. We begonnen in de aanval, waren optisch beter, maar ineens kwam de thuisploeg eruit. Binnen 3 passes stond de Fendertse rechtshalf ineens voor Finn en hij schoot raak. Wat een start!

Wat konden wij daar tegenover stellen. De gelijkmaker. Tobias had al enkele goeie passes gegeven, maar de derde was scheepsrecht. Bram S werd getorpedeerd, was niet meer in te halen, en punterde raak.

Vervolgens viel uit één van de vele corners zelfs de 1-2. Rick R, altijd dreigend in luchtduels, kreeg de bal plots voor zijn voeten en mikte goed raak. Dit was ook meteen de ruststand.

Na rust was Unitas'30 heer en meester. Het was nog altijd koud en guur en de wind leek wel steeds harder te waaien. De toeschouwende ouders verscholen zich achter de verschillende muurtjes, slechts een enkeling waagde het om langs het veld te staan.

In de tweede helft werd er nog 2x gescoord, Bram S. zorgde voor beide goals. De 1-3 op aangeven van Boaz, de 1-4 was een assist van Rik H.

Ondanks de omstandigheden al met al geen slechte wedstrijd. Er werd redelijk gecombineerd en er waren voldoende kansen. Volgende week spelen we thuis tegen Baronie O12. Tot dan!