Rood Wit W E2 ZA
Unitas'30 O10
24-10-2015
0-20

Vandaag stond de bekerwedstrijd Rood Wit E2 – Unitas O10 op het programma. Het zou niet echt een spannende wedstrijd gaan worden, gezien de uitslagen van Hoeven E1 en Sprundel E1 tegen Rood Wit E2. Unitas O10 moest veel doelpunten maken om in de race te blijven voor de beker, want het zou weleens om het doelpuntensaldo kunnen gaan.
Maar zoals Ron vorig jaar altijd tegen de jongens zei: “nooit overschatten”.
Vandaag was het een voetbalwedstrijd op echt gras, dat was al even geleden voor onze jongens.

Rond 10:45 was de aftrap van de wedstrijd.
Unitas O10 had al snel balbezit en dit bleef eigenlijk de hele wedstrijd zo. De bal was meestal op de helft van Rood Wit. Het eerste doelpunt volgde al snel, een goal van Sam 0-1 die de verdediging van Rood Wit snel zoek speelde. Eerste corner voor Unitas, helaas werd die net over gekopt.
Sam gaf een mooie voorzet op Veron, goal 0-2.
En 2 minute later hetzelfde riedeltje, voorzet van Sam op Veron, goal 0-3.
En 1 minuut later weer Veron die de bal in het doel schoot, goal 0-4.
Een schot van Lars, gestuit in de verdediging van Rood Wit. Een schot van Jesse, hoog naast.
Een schot van Jip op de paal, rebound van Veron, goal 0-5.
Veron is op dreef, al 4 doelpunten op rij gescoord.
Voorzet van Jip op Fadi, helaas Fadi schoot net naast. Toen Jermy, goal 0-6.
Schot van Veron, op de paal. Fadi pakte de rebound en schoot, helaas op de keeper, maar opnieuw de rebound voor Fadi en goal 0-7.
Voorzet van Jip op Jermy, die kon er net niet bij, waardoor de bal ongelukkig op de voet van een verdediger van Rood Wit kwam en in de goal belande. 0-8 (eigen doelpunt).
Voorzet van Fadi op Jermy, goal 0-9. (op de watts-app staat Lars 0-9)????
Een schot van Veron op de keeper, rebound van Jip en Jermy tesamen, goal 0-10.
Schot van Lars, goal 0-11 en even later schot Sam, goal 0-12.
Opnieuw een corner voor Unitas. Deze hadden ze afgelopen training nog flink geoefend. De Corner werd genomen, de bal ging meteen diep op Lars, die met een kanonschot hard inschoot, goal 0-13.
Binc stond lekker te verdedigen, wist de ballen al vroeg op te pakken en naar voren te spelen, was sterk aan de bal.
Ook Anouar schoot de bal binnen, goal 0-14.
En niet veel later floot de scheidsrechter af. Rust
Yorrick vond het maar een matige eerste helft zei hij al lopend naar de kleedkamer met de jongens.

De 2e helft speelde Rood Wit met een mannetje meer, om de wedstrijd wat meer in balans te brengen. Echter was het meer een muur van Rood Wit spelers die Unitas moest omzeilen en dat lukt je niet alleen, daar heb je je medespelers voor nodig. Jullie zijn een team. Gelukkig was er af en toe toch ook mooi samenspel te zien, mooie combi’s zoals in het voetbalboekje beschreven staat.
Wederom was het Sam die net als in de 1e helft, het 1e doelpunt van de 2e helft scoorde, goal 0-15.
Schot van Jip op de keeper, rebound voor Sam ook een schot op de keeper en rebound voor Jip die hem nu binnen schoot, goal 0-16.
Corner voor Unitas genomen door Anouar, de bal kwam terug bij Anouar die langs de achterlijn de bal richting goal speelde en het was Jermy die de bal achter de lijn wist te drukken, goal 0-17.
Schot van Anouar, goal 0-18. En even later opnieuw een schot van Anouar die via een verdediging van een Rood Wit speler in het doel belande, goal 0-19 (eigen doelpunt).
En Jip wist de 0-20 binnen te schieten.
Dit was uiteindelijk de eindstand van de wedstrijd 0-20.
Kane had vandaag koude voeten en niet veel te doen op die enkele terugspeelballen na dan.