Unitas'30 O12 door naar de volgende ronde

DSE D1 ZA
24-10-2015
4-1

Scheidsrechter:   ,
Vandaag de laatste poule wedstrijd voor de beker tegen DSE D1. Doordat we de vorige 2 gewonnen hadden, hadden we vandaag nog 1 puntje nodig.

De beginopstelling was Finn in de goal, Bram O, Lars, Luan en Finn achterin, Rik, Rick en Bas op het middenveld en Joren, Bram S en Nourdinne voorin. Daan en Boaz begonnen als reserve en Tobias was op vakantie. Hierdoor hadden we maar 13 spelers. Gezien de blessure gevoeligheid van O12 hadden we een E1-speler (Oualid) voor in de 2e helft geregeld. Oualid bedankt dat je meegedaan hebt.

Het was voor 3 jongens een bijzondere wedstrijd. Luan, Joren en Finn zijn afgelopen zomer overgekomen van … Juist ja DSE. Dus nu moesten ze spelen tegen hun oude maatjes. Deze wedstrijd mag dus niet verloren gaan als het aan hun ligt.

Het was al vrij snel duidelijk dat het vandaag een stuk makkelijker zou gaan, dan in de competitie. De tegenstander zit minder kort op de man, waardoor er meer ruimte is om te combineren. Unitas’30 deed dit ook met volle overgave, en het lukte ook regelmatig. In de 5e minuut was er een kans voor Rik. Deze kwam tot stand via Nourdinne en Joren. Helaas werd het geen goal. Maar…

In de 10e minuut was het wel raak, Na een goede pass van Rick, kwam de bal bij Joren terecht, die scoorde tegen zijn oude clubje (1-0). DSE gaf het nog niet op en kwam in de 13e minuut bij onze 16-meter. En warempel met een zondagsschot viel de bal met een rare curve over Finn in de goal. Het enige wat je Unitas’30 kan verwijten in zo’n situatie, is dat je de tegenstander niet moet laten schieten vanaf de 16 meter op de goal. Maar niet getreurd, de wedstrijd duurt nog lang.

Na de aftrap gingen we weer op zoek naar de winnende. Onze buitenspelers (Daan en Nourdinne) kwamen regelmatig via een aantal schijven of eigen acties dicht bij de achterlijn om de bal voor te geven. Zo gebeurde het ook in de 19e minuut. De bal begon bij de regisseur van het middenveld, Rick. Hij stuurde Daan in de diepte en deze gaf goed voor op Bram Sloots. En als Bram de goal ruikt, dan zit hij er al bijna in. Zo nu dus ook. 2-1. Dit was tevens de ruststand.

Na een lekker glaasje ranja, stonden de unitassers al 5 minuten te wachten op hun prooi. Ze gingen lekker verder met combineren en kregen zo in de 33e minuut een corner. Oualid nam deze corner en gaf de bal voor op Rick zijn hoofd. Niet iedereen kopt een bal, maar voor Rick geen probleem, dus belandde de bal mooi in de goal (3-1). Ook in de 36e minuut stond Rick aan de basis van de 4-1. Na een schot op de goal, kwam de bal uiteindelijk bij Nourdinne terecht die ook zijn goaltje scoorde. Bij deze stand was de wedstrijd gelopen.

Er hadden er nog een paar in kunnen gaan, maar dat gebeurde niet. Ik denk hierbij aan Rik die alleen op de keeper afging, of aan Lars die even op het middenveld speelde en een paar keer op de goal kon schieten. Helaas voor beide jongens ging de bal er niet in.

Door deze wedstrijd zijn we ongeslagen poule winnaar en dus een ronde verder. Ok, de tegenstander was minder, maar er werd leuk gevoetbald. En alle spelers speelden de wedstrijd uit. Hopelijk zijn we eindelijk af van de blessures en kunnen we Unitas’30 O12 nog sterker maken dan dat we al zijn. Volgende week uit naar MOC’17 voor de competitie.