Virtus E1 ZA
24-10-2015
1-3

Scheidsrechter:   Weert, Yanick de
Wat geef je het team mee als je in de uitwedstrijd met 12-0 hebt verloren van de tegenstander? "Onder de dubbele cijfers blijven, in ieder geval 1 doelpuntje proberen te pakken, kopjes niet laten hangen". Nou, al die goed bedoelde adviezen konden meteen aan de kant worden gezet, want vandaag zou het helemaal ander gaan..
.. Na een minuut of 10 spelen opende Manuel de wedstrijd door met buitenkant rechts een prachtige treffer in de rechterbovenhoek te maken. Dit was voor het team het startschot om er echt voor te gaan. Wouter verdeelde het spel centraal achterin, waarbij steeds rustig werd opgebouwd nadat aanvallen van de tegenstander kundig werden weggewerkt. Brak er toch een speler door, geen nood aan de man, want Danish was vandaag in topvorm. Hij nam geen enkel risico en wanneer het erop aan kwam nam hij steeds de juiste beslissingen, bijvoorbeeld door wat verder uit zijn goal te komen. Met vertrouwen, inzet en overzicht werd de eerste helft gewonnen van de koploper in de competitie. Wie had dat gedacht?
De lat lag dan ook wel heel erg hoog om dit na rust nog eens 25 minuten vol te houden. Toch leek ook na de rust niets erop te wijzen dat Virtus nog in hun spel zou komen. We zaten er collectief bovenop en bleven het de tegenstander knap lastig maken. De wedstrijd speelde zich in de tweede helft vooral af op het middenveld, waarbij Jim en Ivar de duels aan de flanken moesten uitspelen. Dan weer zoeken naar de vrije man op het midden voor de goal. Met nog een enkele kans voor Tariq en Manuel van afstand, maar helaas viel de tweede goal niet. Met nog 8 minuten te gaan in de tweede helft wist de spits van Virtus de bal mooi via de binnenkant van de paal over de achterlijn te krijgen. Daarna volgde vrij vlot nog 2 uitgespeelde aanvallen en werd het spijtig genoeg nog 1-3 voor de tegenpartij. Maar dit was voor de E2 zeker de beste wedstrijd tot nu toe. Een gelijkspel was verdiend geweest, de wedstrijd duurde voor ons eigenlijk net 5 minuten te lang. Maar dit spel geeft vertrouwen voor de competitiewedstrijd van volgende week, thuis tegen Internos.