Steen
Unitas'30 D3
17-05-2015
1e

Na de uitschakeling afgelopen woensdag in de KNVB-beker was het even afwachten hoe de mannen van D3 deze klap verwerkt hadden.

Zondagochtend om 7:30u was iedereen aanwezig om de reis naar Zeeuws-Vlaanderen aan te vangen. Een klein uurtje later kwamen we aan op sportpark 't Steen om vervolgens na twintig minuten te beginnen aan de eerste wedstrijd van de poule.

Tegenstander was Zeelandia-Middelburg D2, acterend in de 2e klasse, dus we konden meteen aan de bak. We wonnen uiteindelijk met 1-0 door een doelpunt van Levi.

Direct na de wedstrijd volgde wedstrijd 2, op het hoofdveld. Als de wiedeweerga naar het nieuwe strijdtoneel, opstellen en knallen. Tegenstander was Clinge D2. Ook deze pot werd met 1-0 gewonnen. Het enige doelpunt werd gemaakt door Ozan die fraai raak schoot na een mooie aanval.

Tussen de tweede en derde wedstrijd zat een wedstrijd rust. Na een natje en een droogje stond Steen D2 op het programma. Al na drie minuten kwamen we op 1-0 door een doelpunt van Amine. Vervolgens maakten Levi en Sohayb samen één goal, die dan ook keurig werd gedeeld en werd er nog gescoord door Sohayb en Ozan. Eindstand 4-0.

Na deze wedstrijd kregen we een klein anderhalf uur rust. De laatste wedstrijd van de poule was tegen de leeftijdsgenoten van het Belgische Rapid Deurne, wederom op het hoofdveld. We wonnen met 2-0, doelpunten kwamen op naam van Levi en Sohayb.

Door dit resultaat eindigden we als eerste in de poule en moesten we in de finale met de D2 van Corn Boys/RIA uit maken wie het toernooi zou winnen.

Nadat de teams onder begeleiding van harde muzikale beats het veld betraden, werd afgetrapt voor de finale. Unitas'30 nam het heft in handen en kreeg diverse kansen. Uiteindelijk was het Jerom die zorgde voor de enige treffer waardoor de Unitassers knap beslag legden op de 1e plaats.

Zo kwam om 13u een einde aan een mooi toernooi. Negen doelpunten voor, nul tegen. Een prima prestatie!

Het volgende toernooi is op 30 mei, onze eigen thuistoernooi.