Seolto D1 ZA
13-05-2015
0-2

Scheidsrechter:   Hermans, S.
Vandaag stond voor Unitas'30 de halve finale van de KNVB Beker op het programma. Tegenstander was Seolto D1. Tijdens de warming up van beide teams raakten de Unitassers langzaam wat geïmponeerd door de grootte van de tegenstander. Er zitten enkele grote jongens in het team van Seolto, maar dat mocht de pret niet drukken. De warming up werd voortgezet en de Unitassers hadden inmiddels wel ervaring met fysiek sterkere tegenstanders.

Na een weifelend begin kwam de wedstrijd los. Doelman Jordy kreeg wat ongevaarlijke afstandsschoten en hoge ballen te verwerken, die hij allemaal keurig verwerkte. De achterhoede met Daan, Sam, Rohan, Ricardo en Justin stond als een huis en won nagenoeg alle duels. Op het middenveld stonden Amine, Mees, Remco en Jerom. Zij hadden het zwaar tegen de fysieke overmacht. Eenmaal in balbezit lieten ze zien heel aardig te kunnen ballen. Voorin vochten Ozan, Levi, Bart en Sohayb verbeten duels uit.

In de eerste helft kregen Bart (2x) en Levi enorme kansen. Ook Sohayb leek op weg naar de 1-0, maar de voordeelsituatie werd niet gegeven. Met een 0-0 ruststand zochten beide teams de kleedkamers op.

Na een korte pauze begonnen we aan de tweede helft. Ook nu speelde de wedstrijd zich grotendeels op de Zevenbergse helft af. En weer kwamen er kansen. Sohayb, na een prachtige steekpass van Bart. Levi nog. Een scrimmage waarin meerdere spelers konden schieten had geen resultaat. Kortom, hij wilde er maar niet in.

Een oude voetbalspreuk zegt: als je zelf niet scoort, ... en jawel. Bij een lange bal van rechts naar links werd de linksbuiten diep gestuurd. Sam in de achtervolging, Ricardo er achteraan, Jordy kwam uit. Precies op het moment dat de drie Unitassers ter plaatse waren, tikte de Seolto-speler de bal langs Jordy en het was 0-1. Unitas'30 ging in de laatste tien minuten gedreven, maar iets te gehaast, op zoek naar de gelijkmaker. Helaas kon de thuisploeg niet meer scoren en was het Seolto dat definitief de wedstrijd op slot gooide met een tweede treffer.

Zo eindigt het mooie bekeravontuur in de halve finale. Met gemeende waardering werden de spelers van Unitas'30 bedankt door de tegenstander en op sportieve wijze wensten wij Seolto succes in de finale. De Unitassers hebben vanavond geknokt voor wat ze waard zijn.

Zondag revanche in Sint Janssteen, op het toernooi bij VV Steen. Tot dan.