Leuke wedstrijd voor de neutrale toeschouwer

JEKA E2G
25-04-2015
2-2

Scheidsrechter:   Nagtegaal, Tim
Vandaag de laatste dag van DE voetbalweek voor E1. Na het bereiken van 2 halve finales, moesten de jongens zich opladen om de voorlaatste competitie wedstrijd te spelen tegen Jeka E2. Dit zijn op voorhand geen 3 punten. Zeker niet.

De beginopstelling was Tim M in de goal, verder achterin Lars, Rik en Bram O, Boaz, Tobias op het middenveld en Bram S, Rick en Tim V voorin. Jesse en Necati begonnen als reserve. Necati is de vervanger voor Bas en komt uit de E3. Necati bedankt dat je meegedaan hebt.

In het begin ging het gelijk op en misschien was Jeka in het begin wel iets sterker als Unitas’30. Helaas kan niet iedereen zich opladen voor deze wedstrijd, zoals ze tegen Geldrop speelden. Dat moet toch uit de jongens zelf komen.

Uit het niets kwam de 0-1 van Jeka. Een vrije trap van Jeka van zeer grote afstand werd onvoldoende verwerkt door onze keeper. Ik heb het al vaker gezegd en dat geldt nog steeds. Als een keeper (of verdediger) een foutje maakt, dan is het een doelpunt. Als een spits huizenhoog overschiet, dan zeggen ze jammer, terwijl dit ook een fout is.

Unitas’30 E1 heeft in de 1e helft diverse kansen gehad om de gelijkmaker te maken, maar de bal ging er niet in. Een schot van Bram S dat gekraakt werd en daarna gevolgd door een schot van Jesse die uiteindelijk op de paal belandde. Een corner van Tobias op het hoofd van Rick die voorlangs kopte. En een corner van Tobias die tegen de kruising aankwam. Helaas het lukte niet om te scoren voor rust.

In de 2e helft werd er vooral op 1 helft gespeeld. De helft van Jeka. Ook in de 35e minuut lukte het niet om de bal in de goal te krijgen. Een schot van Bram S ketste ook weer op de kruising terug het veld in. De druk van Unitas’30 op Jeka werd groter en groter. Uiteindelijk in de 45e minuut werd de verdiende gelijkmaker gemaakt door Tim V. De aanval begon bij Boaz die de bal goed doorspeelde naar Bram S, die de bal op de goal ramde. De keeper moest hem loslaten en Tim V was er op tijd bij om de goal tegen het netje te drukken.

Vijf minuten voor tijd kwam Jeka op een 1-2 voorsprong. Ook Lars kon deze 2 tegen 1 situatie niet winnen. Altijd lastig, wat je moet doen in zo’n situatie. Na dit doelpunt speelde Unitas’30 vol passie om toch de gelijkmaker te maken. Bijna maakte Tobias de gelijkmaker door een 1 op 1 situatie op de keeper te benutten, maar helaas mikte hij de bal iets te ver naar rechts, zodat hij naast ging.

In de laatste corner van de wedstrijd genomen door Bram S, kwam de bal voor de voeten van Rick, die zonder na te denken de bal in de kruising trapte. Hierdoor werd de stand 2-2 en dit was tevens de eindstand.

Volgende week naar Tilburg voor de laatste wedstrijd om te spelen voor de 3e plaats. O ja, woensdag gaan we weer een keer trainen. Ondanks het gelijkspel van vandaag is het toch een geslaagde week voor Unitas30 E1 door 2 halve finales te bereiken.