Unitas'30 Zaterdag 1
Heerjansdam 1 ZA
18-11-2014
1-10

Nadat Unitas zaterdag 1 ongeslagen de poulefase van het bekertoernooi was doorgekomen, moest de gele brigade op een doordeweekse (dinsdag)avond bekeren tegen 1e klasser Heerjansdam. Een hele opgave voor de Leurse 4e klasser. Trainer Joris Hendrikx had een duidelijke doelstelling voor die avond: 'het eerste kwartier de 0 houden en leren van de tegenstander'. Helaas kon de Leurse trots op het laatste moment niet beschikken over Bjorn van der Meulen en Lars Rampaart.

Om de tegenstander in toom te houden, begon Unitas met een 5-3-2-formatie. Wel met de insteek om dat om te zetten naar een 4-3-3-formatie als er voldoende grip zou komen op de tegenstander. Het eerste kwartier was turbulent, maar de 0 werd gehouden. Sterker nog, ook Unitas kreeg kansen. Een sterk spelende Davey werd na 14 minuten gevloerd op 20 meter van het vijandelijke doel. De Leurse topschutter nam zelf plaats achter de bal en schoot de vrije trap met akelige precisie in de verre hoek: 1-0! En om een lang verhaal kort te maken: dat waren ook de cijfers op het scorebord na 90 minuten voetballen.

Echter, tussen die tijd gebeurde meer dan genoeg. Na de 1-0 gingen de geelhemden de in het groen gestoken Heerjansdam bestrijden met de vooraf bedachte 4-3-3-formatie. Na 16 minuten schoten de gastheren al raak: 1-1. Ook al was de eerste doelstelling met succes behaald, in het restant van de wedstrijd bleek Heerjansdam een paar maatjes te groot. Geduldig zochten de gasten uit de Zwijndrechtse Waard naar openingen. En wanneer ze de organisatie van de thuisclub uit elkaar speelden, sloegen ze genadeloos toe. Een ruststand van 1-4 was een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Na rust begon Unitas optimistisch, maar tussen minuut 55 en 65 moest Unitas 5 tegengoals slikken, door verkeerd instappen op het snelle spel van de groenhemden. Buiten deze doldwaze tien minuten werd het doel bijna helemaal schoongehouden. Hiermee kwam de eindstand op 1-10. Aangezien het scorebord niet voorziet in dubbele cijfers, leek het voor de laat aangesloten toeschouwers een eclatante overwinning voor de Leurse trots. Maar de verslagen houding van de Leurse equipe na het laatste fluitsignaal verraadde echter dat er sprake was van onvervalste scorebordjournalistiek.