Unitas’30 F1 door naar de halve finale van de Beker

Seolto F1 ZA
Unitas'30 F1
15-04-2015
0-3

Op de zomerse woensdagavond 15 april stonden onze kanjers van Unitas’30 F1 om 18:30 klaar voor de bekerwedstrijd tegen Seolto F1, op het hoofdveld van Seolto. Leuke bijkomstigheid was dat het scorebord tijdens deze wedstrijd keurig werd bijgehouden.
Unitas'30 F1 begon supergemotiveerd direct na de aftrap de tegenstander onder druk te zetten. De nadruk die de coach had gelegd op het goed samenspelen was zichtbaar. In de tweede minuut was er een goede combinatie Fadi en Sam, die een mooie voorzet gat, die door Rens fraai werd afgemaakt: 0-1. Een goed begin dus.
Maar dat is slechts het halve werk, zoals het spreekwoord zegt. Daarna moet je het nog wel verder waarmaken. Of het nu kwam door de warmte, het niet egale grasveld, het goede storen van de tegenstander, of iets anders is lastig in te schatten, maar het lukte onze toppers niet om in de eerste helft verder uit te lopen op Seolto F1. Unitas’30 F1 had duidelijk het overwicht en liet ook zien dat ze wilden combineren, maar toch kwamen de passes net niet goed genoeg aan, zodat de tegenstander in de gelegenheid was de bal te verdedigen. Wel stond het team supergoed te verdedigen, iedere aanval van de tegenstander werd vanaf het middenveld geparreerd, o.a. door Binc, Jip, Jesse en Lars. Waardoor keeper Kane het vandaag vrij rustig had.

Na een kleine toespraak in de pauze, die iets langer duurde, zodat alle spelers wat meer tijd kregen om te herstellen, begonnen onze toppers weer gedreven aan de tweede helft. En na twee minuten wist Stan uit een hoekschop van Fadi de verlossende 0-2 te maken. Iets later werd een schot van Stan door de tegenstander van richting veranderd en de 0-3 was een feit. Al met al was het spelbeeld in de 2e helft gelijk aan die van de eerste. Iedere uitbraak van Seolto werd snel gestopt. Seolto had slechts een kans gekregen en dat was een vrije trap op zo'n 25 meter van het doel, maar deze ging langs het doel. Unitas’30 wilde wel voetballen en combineren, maar slaagde daar niet goed in en het lukte dus niet om de score verder uit te breiden.
Naast het super weer, is het hoogtepunt van de avond dat de halve finale van de Beker is bereikt. Wat een mooie prestatie is en tegelijk inhoud dat het drukke programma voor onze toppers voorlopig nog even doorgaat. Maar wat is er voor hen nu leuker dan een lekker potje voetbal?