DSE D1 ZA
16-03-2015
2-2

Scheidsrechter:   Kiewit, N.J.J.
Na de kansloze nederlaag tegen DESK, mocht Unitas'30 D3 een paar dagen later alweer voor revanche aan de bak tegen het (fysiek) sterke DSE D1. In oktober vorig jaar troffen beide ploegen elkaar in een vriendschappelijk onderonsje wat resulteerde in een 5-4 overwinning voor DSE. Unitas'30 nam toen wel brutaal de voorsprong, bij rust stond het toen nog 1-3, maar kon dit niet vol- en vasthouden.

De ontmoeting van vanavond was er één in het kader van het Nederlandse bekertoernooi, alias de kortste weg naar Europees voetbal.

Nadat de trainingen op veld 1 waren beëindigd, kon een korte maar krachtige warming up worden ingezet, waarna om 19:20u de wedstrijd werd aangevangen. Het eerste kwart van de wedstrijd was gelijk opgaand. Het spel ging heen en weer en beide teams hadden weinig rust in hun spel. Er werden veel duels uitgevochten, waarin de Unitassers meestal het onderspit dolven. Nadat de thuisploeg in de 12e minuut nog goed weg kwam met een bal op de paal, was in het 15e minuut wel raak. Eén van de vele lange ballen ging over de verdediging, de DSE-spits zette het op een rennen en verschalkte Jordy.

In de laatste tien minuten van de eerste helft trok Unitas'30 het spel wat meer naar zich toe. Er werd beter gecombineerd en er kwamen wat mogelijkheden. Jerom ontsnapte een aantal keer over de linkerflank en bij één van zijn voorzetten kwam Sohayb net een teenlengte te kort. Uiteindelijk kwamen we in de 23e minuut op gelijke hoogte. Een goede opbouw belandde bij Sohayb die van rechts naar binnen trok. Op randje zestien gaf hij de bal af aan Amine die niet hard maar wel heel zuiver in de hoek schoot. Keeper kansloos, thuisploeg op gelijke hoogte: 1-1.

In de tweede helft een zelfde spelbeeld als de beginfase. Beide ploegen kregen weinig kansen, veel duels en lange ballen. In de 40e minuut kwam DSE wederom op voorsprong. De DSE-spits draaide handig weg en schoot vanaf de rand van de zestien hard en hoog binnen.

Deze goal was achteraf goed voor de geelhemden, want vanaf dat moment ging D3 weer voetballen. Er werd gecombineerd, de durf om elkaar in te spelen was er weer en er kwam met de minuut meer passie en strijdkracht in het team.

Vijf minuten voor tijd was het dan zover, Unitas'30 voerde de druk op en kwam op gelijke hoogte. Linksback Daan had een gigantische pegel in gedachte. Zijn schot ging richting tweede paal en werd binnen getikt door Sohayb. Een explosie van vreugde was voelbaar door de gehele wijk en de jongens van D3 liepen juichend terug naar hun positie. Maar helaas ... het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Een terechte constatering en de moed leek even in een ieders schoenen te zinken.

Er kwamen nog wat kansen, zo schoot Remco een vrije trap op de lat en even later een vrije trap net naast.

In de allerlaatste minuut kwam dan toch de terechte gelijkmaker. Ozan legde de bal vanuit rechtsbuiten terug op de mee ingeschoven Ricardo, waarna Ricardo vanaf punt zestien snoeihard onderkant lat raak schoot. Een schitterende goal en tevens de eindstand.

Door de gelijke stand was het noodzakelijk om door middel van een strafschoppenserie een beslissing te forceren. Unitas'30 begon. Ricardo, enkele minuten eerder nog belangrijk met zijn gelijkmaker, schoot raak. De sterke DSE-keeper, die een prima partij keepte, zat er kort bij. Ook DSE schoot raak.

De tweede werd genomen door Sam. Korte aanloop ... mis! Oh jee. Het zal toch niet? DSE schoot raak. 1-2.

Jerom was aan de beurt. In de kruising. Beter kan niet. DSE schoot over! Het was weer gelijk, 2-2.

Rohan liep naar voor. Lage schuiver richting de hoek, keeper blijft staan, naast! Maar weer schiet DSE over!

Remco aan de beurt, nog meer in de kruising. Het kan dus wel beter. De DSE-keeper gaat de laatste (?) strafschop nemen. Zonder schoenen ... als hij mist, wint Unitas'30. Maar hij scoort. Het staat nu 3-3 en beide ploegen moeten nu telkens één speler laten nemen, tot iemand mist.

Voorafgaand aan de strafschoppenreeks was het niet moeilijk om vijf spelers aan te wijzen. Bijna iedereen wilde 'm nemen. Maar nu was het moeilijker. De spanning was om te snijden. Mees, twee weken geleden nog twee keer trefzeker vanaf de stip, twijfelde. Ook Levi wist het niet zeker. Iedereen stil. Amine stak overtuigend zijn hand op en liep naar de penaltystip. Hij legde de bal neer, nam een aanloop en schoot feilloos en hard raak. DSE aan de beurt. Ook nu: mist DSE, dan is Unitas'30 door. Als DSE scoort, werd het weer moeilijker om iemand aan te wijzen. De aanloop werd begonnen, daar kwam het schot, redding Jordy!

Wederom een explosie van vreugde. De sportieve spelers van DSE feliciteerden de Unitassers waarna beide ploegen het publiek bedankten en het strijdtoneel verlieten. Wat een heerlijke voetbalavond!

Op naar zaterdag, waar TVC Breda voor de tweede keer deze competitie onze tegenstander zal zijn. Tot dan.