DOELPUNTENFESTIJN

Unitas'30 D3
ASWH D3
07-02-2015
4-6

Scheidsrechter:   Reijne, Ties
Vrijdagavond, KNVB communiceert een algehele afgelasting. Balen. Gelukkig heeft het wedstrijdsecretariaat van Unitas'30 een tegenstander bereid gevonden om toch een potje te voetballen. Het sterke ASWH D3 zou zaterdagochtend naar Etten-Leur komen.

Net als ons is ASWH D3 een volledig eerstejaars team. In de eerste seizoenshelft is het kampioen geworden in de schaduwhoofdklasse door al hun wedstrijden te winnen. Ook Unitas'30 is ongeslagen kampioen geworden, weliswaar met een gelijkspelletje tegen RBC.

Naar de wedstrijd. Enige 'afwezige' was Sam die een veld verderop in actie kwam voor de D1. De thuisploeg kwam voortvarend uit de startblokken. De supporters verdrongen zich rond het speelveld, nog zoekend naar hun favoriete plekje of de 1-0 was een feit. Ricardo had een prachtige steekpass in huis op de snelle Levi die direct zijn hielen liet zien. Levi was koelbloedig en mikte raak in de verre hoek.

Vervolgens was het ruim 25 minuten lang een en al ASWH wat de klok sloeg. De ploeg combineerde vlotjes, was sterker in de duels en vaak een stapje eerder bij de bal dan de geelhemden. De 1-3 ruststand was op dat moment dan ook een logische afspiegeling van de verhoudingen op het veld.

Na rust een ander spelbeeld. Unitas'30 pakte direct het initiatief en groeide in de wedstrijd. Kort na rust kwam de spanning terug in de wedstrijd door Sohayb die na een mooie steekpass van Amine de 2-3 scoorde. Lang konden we hier niet van geniet want direct uit de tegenaanval werd het 2-4.

Maar niet getreurd, Unitas'30 ging weer op zoek naar de aansluitingstreffer. Er kwamen diverse kansen, Sohayb stond twee keer alleen voor de keeper, Levi was niet gelukkig in de afwerking maar had uiteindelijk alle geluk bij de 3-4. Een goede aanval over de rechterflank belandde bij Levi die ontsnapte, zijn voorzet op Sohayb leek op maat maar werd onderweg getoucheerd door een verdediger waarna de bal onhoudbaar in de hoek rolde.

Unitas'30 rook bloed en zette nog eens aan. Dé uitgelezen mogelijkheid kwam er dan ook. Na wederom een prima aanval werd Jerom bij de tweede paal vrijgespeeld. De keeper lag al op de grond, de verdedigers waren omspeeld en voor iemand met een traptechniek zoals Jerom zou dit een koud kunstje zijn. Maar helaas, Jerom's schot ging huizenhoog over! Wederom profiteerde ASWH en bracht het de marge weer terug naar twee.

Om moedeloos van te worden, maar niet voor Unitas'30 D3. De ploeg speelde heel aardig voetbal en creëerde nog steeds kansen. Uit één daarvan bracht Sohayb wederom de spanning terug en werd het 4-5. Zou het nu dan echt gaan gebeuren?

Maar nee. De pijlsnelle buitenspeler van ASWH, die leuke duels uitvocht met Bart, had een mooie actie en een perfecte voorzet in huis. Zijn collega in de spits maakte dankbaar gebruik en schoot de beslissende 4-6 tegen de touwen.

Kort hierna floot arbiter Reijne voor het einde van deze leuke pot voetbal.

Voordat volgende weekend carnaval los barst in het zuiden van het land, hebben we komende week nog drie activiteiten. Maandag en donderdag trainen en tussendoor spelen we op dinsdag vriendschappelijk tegen Brabant United D3 waar oud-Unitasser Marco van der Maden speelt. Hopelijk weer een leuke pot met veel goals.
 

Verslagen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven