Walcheren E1 ZA
17-01-2015
6-2

Scheidsrechter:   ,
Net als bij de senioren, speelt ook de jeugd de 1e beker ronde in poules. Doordat we poule winnaar waren, mochten we vandaag in de 2e ronde gaan spelen voor een plaats in de kwartfinale. Dit was het sterke Walcheren E1 uit Vlissingen. Gelukkig waren we weer eens een keer compleet.

De beginopstelling was Tim M in de goal, Bram O, Lars en Bas achterin, Boaz en Rick op het middenveld en Bram S, Rik en Tim V voorin. Tobias en Jesse begonnen als reserve.

Het is al lang gelden dat we voor het echie gevoetbald hebben. De laatste wedstrijd was 7 december. Zouden we het nog wel kunnen. Jawohl. In de eerste 10 minuten werd er niet gescoord, maar waren we wel duidelijk de bovenliggende partij. Ik denk dat Tim M een paar opraap balletjes heeft gehad en verder niets.

Maar na de eerste 10 minuten werd er dan toch gescoord. Het was Rik die de score opende, waardoor we met 1-0 voor kwamen. Eén minuut later lag de 2e er in. Deze kwam van de voet van Bram S. Gelukkig kon hij weer lekker vrij uit voetballen (en scoren). Ook de tegenstander kwam van de 0 af, doordat ze in de 14e minuut de 2-1 maakten. Maar weer één minuut later scoorde Bram S zijn 2e en werd de stand naar 3-1 gebracht. Toch was dit niet de ruststand, want na een goede aanval, werd het laatste tikje van de 4-1 gemaakt door een eigen speler van Walcheren E1.

In de 2e helft had de tegenstander of een peptalk gehad of wij speelden iets minder fel, want de tegenstander kreeg wat meer zelfvertrouwen en waren vaker op onze helft te vinden. Zeker toen ze ook in de 38e minuut de 4-2 maakten. Er werd nog een tandje hoger geschakeld door de tegenstander, maar dit kwam niet tot uiting in de score.

Toen in de 49e minuut Rick de 5-2 op het scorebord deed toveren, was de ban gebroken en was de wedstrijd gespeeld. Ook Tobias had nog kunnen scoren na een goede terugleg actie van Rik, maar het schot ging helaas naast/over. Het was Bram S die het slotakkoord gaf in deze wedstrijd. In de 57e minuut werd het 6-2.

Door deze overwinning zitten we bij de laatste 8. Mogelijke tegenstanders zijn OJC Rosmalen E1, Oirschot E1, Beek Vooruit E1, VVGZ E1 (leuk voor Rogier), Baronie E1 (leuk voor Patrick) en nog 2 andere ploegen die op het moment van het schrijven van het verslag nog niet bekend zijn.

Volgende week gaan we beginnen met de competitie. Het betreft een uitwedstrijd naar Gudok E1 uit Tilburg.