20-12-2014
3-3

Scheidsrechter:   Sturm, Adrie
Vandaag stond de bekerwedstrijd in het verre Hontenisse op het programma.
Hontenisse is een 1e klasser die in hun competitie bovenaan staan, een zware tegenstander dus.
Lastig was vandaag ook de harde wind die we 1 helft mee zouden hebben en 1 helft tegen.

We begonnen met de wind in de rug en belangrijk zou zijn om voor de rust op een voorsprong te komen.
Dit ging vrij snel want na 3 minuten schoot Yazid met behulp van de wind de 1-0 binnen.
De verdere 1e helft kregen we niet echt de kans om de voorsprong uit te bouwen en waren de betere kansen voor Hontenisse.
In de rust werd afgesproken om met de harde wind tegen over de grond te spelen en de tegenstander zo ver mogelijk van de goal af te houden.
Dit ging gelijk met de aftrap al fout.
De bal werd helemaal terug naar Emiel gespeeld en ook nog aan de korte kant.
Meteen al de 1-1 en Hontenisse ging er weer in geloven.
Ze bleven goed druk zetten en binnen 10 minuten scoorde ze de 2-1 en de 3-1.
Unitas gaf niet op en begon nu goed te voetballen.
Met goede combinaties werd Hontenisse teruggedrongen.
Chiesa scoorde de 2-3 en Amar schoot de 3-3 binnen.
Unitas bleef goed spelen en kwam niet meer in de problemen.
Na het affluiten van de scheidsrechter stond er een terecht gelijkspel op het scorebord maar bij een bekerwedstrijd moet er iemand winnen. Strafschoppen dus.
De eerste 4 strafschoppen van Unitas waren allemaal raak.
Jurre, Chiesa, Amar en Yoran gaven de keeper geen schijn van kans waarbij vooral de penalty van Amar met een sliding Panenka van grote schoonheid was.
Ondertussen had Emiel er 1 schitterend uit de hoek gedoken.
Toen moest de laatste van Hontenisse genomen worden, Emiel ging er eens goed voor staan en keek de speler strak aan.
Deze was zo onder de indruk dat hij naast schoot.
Grote vreugde en een ronde verder.

Zo gaan we met een positief gevoel de winterstop in waar we na de winterstop om de prijzen mee gaan doen in de competitie en de beker.
Allen een fijne kerstdagen en een goed, sportief en succesvol 2015 toegewenst.