MOC'17 B4 ZA
20-12-2014
6-0

Scheidsrechter:   ,
Zaterdagmiddag 20 december. Stevige wind, flauw zonnetje, ontspannen koppies: de ideale ingrediënten voor een lekker potje voetbal op De Lage Banken. Na in de eerste ronde van het bekertoernooi glansrijk als winnaar van de poule te zijn gekroond, stond vandaag de wedstrijd tegen de wit-blauwen van MOC'17 B4 op de agenda. Geen kattenpis, want de tegenstander had gerenommeerde tegenstanders als Rimboe, Val Aan en Vivoo opzij gezet in de eerste ronde. Ga er maar aan staan. Na een perfecte wedstrijdvoorbereiding door succescoach Frans, kwamen de geelhemden vol ambitie veld 2 opgelopen. Daar wachtte MOC'17 op hetgeen zou komen.

Unitas'30 startte in een klassieke 4-3-3 opstelling met een goedgevulde bank. Al vrij snel was daar de 1-0. Na een splijtende pass van Mike, scoorde Mart - Koevermans - van der Corput in de verre hoek.
De Bergenaren waren nog niet helemaal wakker, want kort daarna bedacht Mike zich geen seconde. Wederom een prachtige pass op Mart en hij passeerde met een slalom de vrije verdediger en de keeper: 2-0.

Nog voor de rust sputterde MOC even tegen, maar knap keeperswerk van Dylan behoedde Unitas'30 B3 voor de tegengoal. Jeroen was daarna wel koelbloedig en hij maakte een typisch "Verwoerdje": 3-0.

De gasten waren moe gestreden en de tweede helft was geen partij meer. Onze bekerhelden gingen gestaag door. Mike, Jay en Zakkie brachten de eindstand op 6-0.

B3 overwinterd in de beker. Met dit gespleten spel zal het ondergetekende niet verbazen dat zij straks met de beker met de grote oren op het podium in de kantine bij Unitas staan.