Alliance E1 ZA
06-12-2014
3-7

Scheidsrechter:   Weert, Yanick de
Nu de competitie is afgerond stond voor Unitas E2 de eerste wedstrijd in de knock-out fase van de bekercompetitie op het programma. We mochten gelijk vol aan de bak want hoofdklasser Alliance E1 kwam op bezoek in Etten-Leur.
In de voorbespreking werd extra aandacht gegeven aan het juist uitvoeren van de opdrachten en de tegenstander vroeg en over het hele veld onder druk zetten.
De eerste 10 minuten van de wedstrijd verliepen zoals gehoopt; Unitas E2 speelde heel gedisciplineerd waardoor Alliance niet echt aan voetballen toekwam en er een gelijkopgaande strijd te zien was. Helaas werd hierna het verschil tussen de tegenstanders in de eerste klasse en een ploeg uit de top van de hoofdklasse duidelijk zichtbaar. De eerste de beste kans van Alliance werd gelijk gepromoveerd tot doelpunt.
Gelukkig lieten onze jongens de koppies niet hangen en gingen vol goede moed verder en met resultaat want al snel stond de 1 – 1 op het scorebord.
De rest van de eerste helft konden de jongens van E2 Alliance goed tegenstand bieden en waren gelijkwaardig, alleen werden door Alliance alle kleine foutjes of onoplettendheden direct afgestraft waardoor er met de rust een 2 – 4 achterstand voor Unitas op het scorebord stond.
Omdat in de tweede helft hartstochtelijk op zoek gegaan werd naar de aansluitingstreffen (en eventueel gelijkmaker) werd het spel aan Unitas kant iets slordiger zodat Alliance het steeds makkelijker kreeg om de aanvallen af te breken. Hoewel er weer met 100% inzet gestreden werd zat het er vandaag helaas niet in de wedstrijd met een goed resultaat af te sluiten: eindstand 3 – 7 in het voordeel van Alliance.
Het bekeravontuur eindigt dus nog voor de winterstop voor onze E2.
Ondanks het verlies kunnen we toch terugkijken op een nuttige wedstrijd tegen een sterke tegenstander, want door het spelen van dergelijke wedstrijden worden we zelf ook alleen maar sterker.