Spelerspas

Het beheer van de spelerspassen bij Unitas’30 wordt verzorgd door de commissie Verenigingszaken. Contactpersoon: Kees Halters (jeugdsecretaris@unitas30.nl)

Hieronder treft u informatie aan over de KNVB Spelerspas.  Bron: KNVB.

De spelerspas is ontstaan uit een landelijke regeling en is bedoeld voor alle voetballende senioren, O19-, O17-, O15- en O13-leden. Op de spelerspas staat je naam, geboortedatum, relatienummer bij de KNVB, de naam van de vereniging waar je bij voetbalt, je pasfoto en je handtekening of de handtekening van je ouder/voogd te staan. Zonder spelerspas kun je niet spelen.

Fotoformulier
Het fotoformulier is al voorzien van je naam, geboortedatum, je relatienummer bij de KNVB, de naam van de club. Jij moet het fotoformulier nog voorzien van je pasfoto en een handtekening. Het deel rechtsonder (met pasfoto) wordt door Unitas'30 verstuurd naar de drukkerij, die met behulp van het fotoformulier de spelerspas maakt. De rest van het formulier is voor de ledenadministratie van Unitas'30.

Pasfoto
De spelerspas is een officieel document. Je kunt het vergelijken met een paspoort. Jij bent houder van de spelerspas, terwijl de pas eigendom is van de KNVB. De pasfoto kan een officiële pasfoto zijn ( zwart/wit of kleur). Het mag ook een recente schoolfoto zijn op pasfotoformaat. Het juiste formaat van de pasfoto is belangrijk, omdat de foto anders niet past op het fotoformulier.

Handtekening
Het formulier moet worden ondertekend door de speler of de ouder/voogd. Je tekent als speler zelf als je op het moment van tekenen 16 of ouder bent. Ben je op het moment van tekenen jonger dan 16 jaar dan dient een ouder/voogd te tekenen. Met het tekenen geef je de KNVB toestemming de pasfoto en persoonsgegevens te gebruiken voor de spelerspas.

De spelerspas is belangrijk: Bij twijfel kan de scheidsrechter, in het bijzijn van beide aanvoerders/leiders, controleren of de foto's op de spelerspassen overeenkomen met de betreffende spelers. De scheidsrechter en de aanvoerders kunnen met behulp van de spelerspas van de voetballers een aantal belangrijke zaken controleren:

• De identiteit van de speler
• Of de speler lid is van de KNVB
• Of de speler geregistreerd staat als spelend lid van de voetbalvereniging die is aangesloten bij de KNVB
• Of de speler in de betreffende leeftijdsklasse mag uitkomen 
• Of het wedstrijdformulier correct is ingevuld.


Bekijk hier de brochure van de KNVB over de spelerspas.
Lees hier de informatie over de visuele controle van de spelerspassen, voorafgaand aan de wedstrijden.
Terug naar boven